De makkelijkste to-do-list ooit (volgens PR-expert Ivy Lee)

Met de Ivy Lee methode leer je efficiënt je werkdag in te delen

Van ellenlange to-do-lists waar geen einde aan lijkt te komen wordt niemand blij. Te veel taken zorgen ervoor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je mee beginnen en hoe krijg je alles op tijd af? Gelukkig heeft Ivy Lee daar wat op bedacht.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Om zo productief mogelijk de werkdag door te komen ontwikkelde Ivy Lee een simpele, maar effectieve methode. Aan de hand van vier stappen maak je een to-do-list, die ervoor moet zorgen dat je productiviteit met sprongen vooruit gaat.

Ivy Lee’s to do list

  1. Schrijf voordat je werkdag is afgelopen alvast de belangrijkste taken voor de volgende dag op. Probeer dit aantal te beperken tot 6, om je lijst overzichtelijk te houden.
  2. Rangschik de taken die op je lijst staan. De taak met de hoogste prioriteit zet je uiteraard bovenaan. Taken die minder belangrijk zijn zet je onderaan.
  3. Zodra de ochtend is aangebroken start je meteen met je eerste taak en je stopt niet voordat deze is afgerond. Pas als je klaar bent ga je door naar de volgende taak.
  4. Ga niet van alle taken een beetje doen, zodat je aan het hele lijstje gewerkt hebt. Als je niet toekomt aan alle taken die op de planning staan is dat helemaal niet erg. Morgen is er weer een nieuwe dag.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Hoera, het werkt

Waarom deze methode werkt? Omdat het zo simpel is. Het dwingt je om prioriteiten te stellen en te focussen op belangrijke taken. Raak niet in de stress als je niet alle taken door hebt kunnen strepen aan het eind van de dag. Efficiëntie zit hem niet in zoveel mogelijk doen, maar de belangrijkste dingen gedaan krijgen.

Meer lezen

In 4 uur even productief zijn als in 8 uur dat kan op deze manier

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.