Kiara Louis
Kiara Louis Psyche 23 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

9 simpele manieren om een beter humeur te krijgen

Als je een goed humeur hebt, lijkt alles vanzelf te gaan. Heerlijk, maar hoe kom je in zo’n goede vibe? Clicé maar waar: het zijn vaak de kleine dingen. Daarom delen wij 9 simpele dingen die je kunt doen om even net wat vrolijker te worden.

Vrolijke kleding

Kleding maakt de man, maar kleding maakt ook je humeur. Sta je ‘s ochtends op en wil je het liefst in een grote, slobberige trui de deur uit sprinten? Dan is het júist het moment om vrolijke, kleurrijke kleding aan te trekken: de kleding die je ook aan hebt als je wel écht goed in je vel zit. Fake it ’till you make it.

Doe een dansje

We schreven al eerder over de redenen om elke dag te dansen. Het helpt je om beter in je lichaam te komen, even je gedachtes los te laten en dus ook om je humeur te verbeteren. Dé manier om na een vervelende dag weer in de juiste modus te komen.

Muziek

Daarover gesproken: een goede Spotify-playlist kan meer goeds doen dan je denkt. Maak een eigen playlist met een ‘happy‘ thema voor als je gewoon even iets blijer wilt zijn. Muziek is er altijd voor je, ook als mensen om je heen vooral negatief en chagrijnig zijn. Jij kunt je dan gewoon afsluiten en in je eigen vrolijke bubbel blijven. Ook in de ochtend kan het heel relaxed zijn om wakker te worden met een vrolijk muziekje. Je ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Must read: Van deze Instagram-accounts word je vrolijk

Journalling

Of je nou een fanatieke bullet journaller bent of niet: dingen van je af schrijven of tekenen kan altijd. Dat is een goede manier om al je gedachten even op een rijtje te zetten of jezelf juist af te leiden als je hoofd aanvoelt als een grote wirwar.

Leuke films

Voel je je even verdrietig, of gewoon chagrijnig? Dan kan je favoriete film best helpen. Kijk bijvoorbeeld je favoriete scène, of alleen het happy end. Stiekem zijn we daar allemaal gevoelig voor.

Lach!

Van lachen knapt je humeur echt op, ook als je je eigenlijk niet zo blij voelt. Doordat je hersenen een signaal krijgen dat je lacht, worden er meteen geluksstofjes aangemaakt. Lachen is dus een soort self-fulfilling prophecy.

Een compliment

Kleine moeite, groot gebaar – en bovendien een win-winsituatie. Want als jij iemand complimenteert, voelt die persoon zich beter, maar jij ook. Het effect is nog groter als je dit bij een vreemde doet.

Help iemand

Een compliment is echter niet de enige manier van interactie met anderen. Eigenlijk kun je altijd wel iemand helpen: bijvoorbeeld door de deur open te houden voor iemand, thee te zetten voor je collega’s of iemand voor te laten gaan die haast heeft. Als je dit bewust doet, kan het zeker jouw dag een beetje opfleuren. En ook de dag van de ander.

Lekkere snacks

Eten maakt alles een beetje beter, en dat is eigenlijk al genoeg redenen om even heel intens te genieten van een lekkere snack. Taart op een maandagochtend, als je stiekem nog niet klaar bent voor een nieuwe week, is altijd een goed idee.

Meer tips voor een vrolijke dag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.