Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Listen 13 dec 2018

Tip: de Happy Place-podcast maakt je gegarandeerd vrolijk

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze week: de Happy Place-podcast, waarin inspirerende mensen geïnterviewd worden over geluk.

Misschien heb je weleens van het boek ‘HAPPY’ van Fearne Cotton gehoord. Ondertitel: ‘Finding joy in every day and letting go of perfect‘. Fearnes missie is om iedereen zo gelukkig mogelijk te maken: aan de hand van haar eigen ervaringen én advies van experts schrijft ze dan ook op een luchtige doch kwetsbare manier over praktische manieren om meer geluk en blijheid te vinden in het dagelijks leven. En nu schrijft ze er niet alleen over, maar heeft ze ook nog een podcast.

De Happy Place-podcast

De podcast ‘Happy Place’ is eigenlijk gewoon een uitbreiding van haar boek, maar dan met gasten – één per aflevering, om precies te zijn. Dat zijn niet per se gasten die hun hele leven gelukkig zijn geweest, maar juist degenen die diepe dalen hebben overwonnen en nu hun lessen daaruit delen met anderen. Ze kampten bijvoorbeeld met verslavingen of hebben borstkanker gehad. En het zijn niet zomaar gasten: onder andere Melanie Chisholm van de Spice Girls en acteur Russell Brand komen op bezoek.

Met elke gast komt er automatisch ook een nieuw onderwerp aan bod. Zo is elke aflevering niet alleen inspirerend, maar maakt het je ook nog blij. Fearne noemt haar podcast niet voor niets ‘een verzameling van alle dingen die me blij maken – van lekker eten tot rust in mijn hoofd’. In de podcast wordt bijvoorbeeld ook veel gesproken over de waarde van simpliciteit.

De afleveringen verschillen heel erg in lengte: sommige zijn nog geen 30 minuten, andere ruim een uur. Maar ach, die tijd is het allemaal waard om je ‘inner happiness‘ te vinden, toch? Op de site van Fearne Cotton vind je een overzicht van alle afleveringen van de Happy Place-podcast.

Meer fijne podcasts

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Tip: de Happy Place-podcast maakt je gegarandeerd vrolijk
Sluiten