Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 3 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 4 principes van een 5D-relatie (en waarom je er een wilt)

Zoek jij naar meer diepgang in je huidige of juist in je potentiële relatie? Eentje waarbij je je kwetsbaar mag opstellen, je volledig jezelf kunt zijn én je kunt ontwikkelen? Dan ben je misschien wel toe aan een heuse 5D-relatie. Bij de principes van een 5D-relatie staat ondermeer gezamenlijke groei centraal, waarmee je je relatie naar een hoger niveau kunt tillen. En laten we wel wezen: wie wilt dat nou niet?

Wij leggen uit hoe zo’n conscious relationship werkt.

Wat is een 5D-relatie?

Een 5D-wattes? Bij een 5D-relatie staat gezamenlijke groei centraal en voelen jij en je partner toegewijd aan een gemeenschappelijke doel. In een zogenaamde 3D-relatie richten mensen zich op hun eigen persoonlijke behoeften waardoor de relatie veelal strand.

Als twee mensen samenkomen om samen te groeien, wordt het een ontwikkelingsreis en heb je de kans om meer te groeien dan je alleen zou kunnen.

Wat als jij met persoonlijke groei bezig bent maar je partner niet?

Het resultaat? Je bent meer tevreden en voelt een diepere vervulling op lange termijn. Wil jij jouw liefde naar een hoger niveau tillen? Dit zijn de kenmerken van een bewuste 5D-relatie:

1. Groei staat centraal

Bij een 5D-relatie staat voorop dat je samen én apart groeit. Dat betekent dat je dus toegewijd bent aan het ervaren van groei en aan het ‘werken’ van je relatie. Bij een 3D-relatie kan deze groei verstikt worden door persoonlijke belangen waardoor de relatie snel stuk loopt.

Je partner moet zich op een bepaalde manier gedragen in de relatie en je past jezelf aan om de ander te pleasen. Je kan je onderdrukt en klein voelen en je bent soms verbaasd hoeveel je bent veranderd. Het beëindigen van de relatie voelt daarom als een opluchting. Maar eigenlijk is dat een illusie want met de volgende persoon ga je gewoon weer zo’n zelfde soort relatie aan.

Met deze pijlers kun je werken aan een conscious relationship

Bij een 5D-relatie weet je dat groei het geheim is om de relatie sprankelend te houden. De voorwaardelijkheid, die voorop staat in een 3D-relatie, is bij een 5D-relatie niet aanwezig omdat er open gesproken wordt over de spirituele behoeften en waarbij gemeenschappelijke doelen centraal staan.

De uitkomst van de relatie is dus ondergeschikt. Hoe je samen en apart groeit, staat voorop.

2. Je bent verantwoordelijk voor je eigen onzekerheden

Waar je bij 3D-relaties denkt dat er iets gigantisch mis is als er slechte gevoelens naar boven komen, ga je bij een 5D-relatie juist aan de slag met je eigen sores. Je staat er bij stil dat je negatieve emoties voortkomen uit (traumatiserende) ervaringen uit het verleden.

Je partner heeft hier waarschijnlijk geen rol in gespeeld, maar hij/zij is wel degene waar jij je emoties op projecteert.

In een conscious 5D-relatie neem je allebei je eigen ‘shit’ voor je rekening. Je weet dat jullie allebei een rugzak aan ervaringen hebben maar dit heeft geen negatieve impact op de relatie. Dit vergt veel zelfinzicht en veerkracht maar daar gaat het om in een 5D-relatie: er voor elkaar zijn in moeilijke tijden maar ook voldoende afstand kunnen houden om er niet emotioneel in meegesleurd te worden.

Bij een 5D-relatie, worden problemen aangekaart en uitgepraat. Zo leer je elkaar beter begrijpen en leer je dingen beter in perspectief te plaatsen. Zo kan de relatie groeien naar een veerkrachtige relatie die goed tegen een stootje kan.

3. Alle gevoelens zijn openlijk bespreekbaar

In een 5D-relatie mogen alle gevoelens er zijn. Zowel positieve als negatieve dingen zijn bespreekbaar. Denk hierbij aan onzekerheden of fantasieën, die in veel 3D-relaties veelal onbespreekbaar blijven. Dit soort gespreksonderwerpen kunnen vrijuit besproken worden in een 5D-relatie. Daardoor blijft de relatie ontspannen en kan je er voor elkaar zijn.

Conscious traveling: 7 tips om betekenisvoller op reis te gaan

Bij een 5D-relatie, kan je je authentieke zelf blijven en mag je elkaar daarin respecteren. Elkaar manipuleren om jezelf gerust te stellen, behoort tot het verleden. Dat verstikt de relatie alleen maar.

De beste remedie? Eerlijk zijn, ook over de dingen die je liever niet over jezelf wilt onthullen. Door eerlijk te zijn, voel je je gezien en begrepen. Een combinatie die je relatie alleen maar zal versterken.

4. De liefde oefenen

Liefde is een kwestie van doen en staat of valt met jezelf kwetsbaar opstellen, aanwezig zijn, acceptatie en vergeving. In een 3D-relatie zijn mensen veelal bezig met het streven naar de optimale omstandigheden binnen een relatie. Misschien voel je je wel gefrustreerd omdat je constant op je tenen loopt of omdat je je partner probeert te pleasen.

Een 5D-relatie kan je zien als een partnerschap met daarin veel vrijheid voor beide partners. Maar juist ook voor geborgenheid omdat je allebei kwetsbaar kan zijn zonder daarover veroordeeld te worden.

En onthoud: liefde is een mooie reis en niet de eindbestemming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️