Zo vind je inner peace onder de douche

Dat momentje onder de douche is bijna het enige echte moment voor jezelf. Geen telefoon in de buurt, dus niemand kan je storen. In plaats van na te denken wat je nog allemaal moet doen, kun je dat moment ook gebruiken om even tot jezelf te komen.

Mindfulness onder de douche, dus. Dit kan je helpen om die inner peace te vinden.

Ik ben

‘Ik ben’ zijn twee hele krachtige woorden. Door ze uit te spreken instrueer je jezelf om op een bepaalde manier te gaan denken of voelen. Je vertelt je onderbewuste als het ware wat hij moet verbieden en wat hij toe moet laten in je bewustzijn. Herhaal dagelijks je rijtje met uitspraken. Het zorgt ervoor dat je gaat voelen wat je uitspreekt. Terwijl de conditioner moet intrekken, vind jij je inner peace. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ik ben gelukkig.
  • Ik ben gezond.
  • Ik ben vergevingsgezind.

Dankbaarheid

Door dankbaar te zijn voor de dingen in je leven kun je pas echt geluk vinden. Het is bewezen dat mensen die hierbij stilstaan, gelukkiger zijn dan mensen die dit niet doen. Het zorgt ervoor dat je aandacht gericht wordt op de positieve dingen in je leven. Gebruik je momentje onder de douche om je dankbaarheid te uiten. Bijvoorbeeld:

  • Ik ben dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb.
  • Ik ben dankbaar dat ik vrienden en familie om me heen heb.
  • Ik ben dankbaar dat ik gezond ben.

Deze dingen kunnen je helpen om niet langer op de automatische piloot te leven.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Zo vind je inner peace onder de douche
Sluiten