Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 23 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Zo vind je inner peace onder de douche

Dat momentje onder de douche is bijna het enige echte moment voor jezelf. Geen telefoon in de buurt, dus niemand kan je storen. In plaats van na te denken wat je nog allemaal moet doen, kun je dat moment ook gebruiken om even tot jezelf te komen. Mindfulness onder de douche, dus. Dit kan je helpen om die inner peace te vinden.

Deze mantra’s zorgen voor inner peace onder de douche

Mantra 1 voor meer inner peace: “Ik ben…”

‘Ik ben’ zijn twee hele krachtige woorden. Door ze uit te spreken instrueer je jezelf om op een bepaalde manier te gaan denken of voelen. Je vertelt je onderbewuste als het ware wat hij moet verbieden en wat hij toe moet laten in je bewustzijn.

Dit vind je misschien ook interessant: Dit is waarom je mindfulness zou moeten beoefenen met yoga (hoe meer bewustzijn, hoe meer tijd)

Herhaal dagelijks je rijtje met uitspraken. Het zorgt ervoor dat je gaat voelen wat je uitspreekt. Terwijl de conditioner moet intrekken, vind jij je inner peace. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ik ben gelukkig.
  • Ik ben gezond.
  • Ik ben vergevingsgezind.

Mantra 2 voor meer inner peace: “Ik ben dankbaar dat…”

Door dankbaar te zijn voor de dingen in je leven kun je pas echt geluk vinden. Het is bewezen dat mensen die hierbij stilstaan, gelukkiger zijn dan mensen die dit niet doen. Het zorgt ervoor dat je aandacht gericht wordt op de positieve dingen in je leven.

Must read: Dit is de positieve werking van dankbaarheid

Gebruik je momentje onder de douche om je dankbaarheid te uiten. Bijvoorbeeld:

  • Ik ben dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb.
  • Ik ben dankbaar dat ik vrienden en familie om me heen heb.
  • Ik ben dankbaar dat ik gezond ben.

Meer over innerlijke rust?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️