Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 21 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je mindfulness zou moeten beoefenen met yoga (hoe meer bewustzijn, hoe meer tijd)

Bewust leven is de nieuwe trend. En dat is maar goed ook, want mindfulness heeft positieve effecten op onze fysieke én mentale gezondheid. Maar het klinkt voor veel mensen ook een beetje eng, zoveel nadenken. Toch is dat niet waar: het is namelijk helemaal niet moeilijk om aan je zelfbewustzijn te werken.

Het belang van mindfulness en zelfbewustzijn

Mindfulness betekent eigenlijk gewoon met aandacht dingen doen. Hoewel je dat natuurlijk op specifieke momenten kunt toepassen – bijvoorbeeld in een gestrest moment – kun je mindfulness ook trainen, zodat het op een gegeven moment een gewoonte wordt om in het moment te leven. En die ‘trainingen’ kosten helemaal geen moeite; het is juist een soort me-time waarvan je kunt genieten. Niets is leuker dan ontdekken waar je nou écht gelukkig van wordt en hoe jij bewuster met je gedachten om kunt gaan.

Zo oefen je bewustzijn

Yoga is een goede manier om zowel aan je flexibiliteit als aan je geest te werken: je gedachten en lichaam komen op één lijn te liggen. Yoga helpt om beter te kunnen concentreren en met deze aandacht voel je je een stuk kalmer. Het zal je verbazen hoeveel tijd je overhoudt als je nooit meer stressend door het huis rent (been there, done that).

Bovendien bespaart zelfbewustzijn je uiteindelijk juist tijd. Omdat je weet wat je wilt, kun je bijvoorbeeld sneller beslissingen maken. Zelfliefde is één van de belangrijkste dingen in het leven, en (zelf)bewustzijn is daar een belangrijke factor van. Yoga kan ook helpen bij de behandeling van depressie en angst, en het heeft een positieve invloed op de omgang met stress, schreven we al eerder.

Yogatv

En natuurlijk, cursussen bij yogastudio’s zijn leuk en leerzaam. Maar ze zijn ook duur, en je moet er ook nog tijd voor uittrekken om erheen te fietsen of rijden – en dan nog zorgen dat je op tijd bent ook. Geen wonder dat 61 procent van de ‘yogi’ hun sport thuis beoefent. Dat kan bijvoorbeeld op Yogatv, een platform waarop je thuis via je smartphone, tablet of computer yogalessen kunt volgen. Er staan meer dan 200 online yogalessen online van de beste (inter)nationale docenten, in verschillende thema’s en op ieder niveau, zodat je makkelijk je eigen routine kunt samenstellen.

De lessen verschillenden bovendien in lengte. Onderstaande les duurt slechts 13 minuten, en kun je daardoor heel gemakkelijk iedere ochtend volgen. Bewust worden was nog nooit zo makkelijk.

Korte ochtendles YogaTV

Wil je Yogatv uitproberen? Dat kan! Via www.yogaonline.nl/14dagen kun je 14 dagen gratis online yogalessen volgen. En wat is nou een betere dag om daarmee te beginnen dan vandaag, op Internationale Yogadag?

In samenwerking met Yogatv

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is waarom je mindfulness zou moeten beoefenen met yoga (hoe meer bewustzijn, hoe meer tijd)
Sluiten