Zo kun je zelf plastic afval transformeren in nieuwe dingen

Ken je de phoneblocks nog? De ontwerper, Dave Hakkens, heeft nu een nieuw project: Precious Plastic. Met dit project wil Dave mensen, overal ter wereld, de kans geven om plastic afval te transformeren in nieuwe dingen.

Ons milieu ligt vol met grote hoeveelheden plastic afval. De verwachting is zelfs dat we in 2050 meer plastic dan vissen in de oceanen zullen hebben. Met Precious Plastic denkt Dave de oplossing te hebben om de grote hoeveelheid plastic afval die wij produceren te recyclen.

Het project bestaat uit een serie machines die plastic afval verwerken tot nieuw materiaal waarmee vervolgens weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. De machines zijn gemaakt met eenvoudig gereedschap en materialen. De bouwtekeningen en instructievideo’s zullen online verschijnen en zijn gratis toegankelijk, zodat iedereen in principe een eigen recyclemachine kan maken. Zodra mensen de machine hebben gebouwd, kunnen ze zelf experimenteren met het maken van nieuwe producten van hun eigen plastic afval.

De recyclemachines maken het mogelijk om verschillende producten te maken, denk aan lampen, potten of vazen. Met het plastic afval kan daarnaast ook materiaal gemaakt worden om te gebruiken in 3D-printers. Met het project kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen aan een schoner milieu.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Zo kun je zelf plastic afval transformeren in nieuwe dingen
Sluiten