Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 19 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Good News Monday: in dit Indiase café kunnen mensen afval inruilen voor eten

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: dit is het eerste ‘vuilniscafé’ van India.

In India bestaat er sinds kort het allereerste vuilniscafé. Wat houdt dat precies is?

Het eerste vuilniscafé van India

In de Indiase stad Ambikapur (centraal India) kunnen mensen bij The Garbage Cafe in plaats van met geld, met verzameld afval hun eten betalen.

Lees ook: Good News Monday: wegwerpplastic wordt straks ook op Caribisch Nederland verboden

Het idee komt van Municipal Corporation en is ontstaan vanuit het idee om ook de arme mensen en daklozen te kunnen voeden én om het straatafval tegen te gaan. En dat is nodig, het land produceert 26.000 ton afval per dag. Twee vliegen in één klap dus.

Je krijgt een gratis maaltijd voor elke kilo afval die je verzamelt en inlevert of een voedzaam ontbijt voor elke halve kilo afval.

Afvalcafeetjes over de hele wereld

Het concept van dit afvalcafé is niet de eerste. Er zijn al een aantal afvalcafés op enkele plekken in Amerika, Engeland en in Cambodja.

Wat er uiteindelijk gebeurt met al het afval? De organisatie die erachter zit is uiteindelijk van plan om wegen te bouwen in de stad Ambikapur. Dat zal niet de eerste weg zijn die gemaakt is van plastic, dat gebeurde er al eens eerder in de stad.

Ook interessant: Hoe tof: supermarkten in Vietnam vervangen plastic verpakkingen met bananenbladeren

Op die manier wordt er iets nuttigs gedaan met al het rondslingerende plastic én zijn de wegen ook meteen beter bestemd tegen de overstromingen in het land.

We zien steeds meer van dit soort mooie initiatieven over de hele wereld. Onlangs schreven we over dit land, waar ouders wegwerpplastic kunnen inruilen voor schoolgeld. Hoe tof!

Meer goede ideeën?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: in dit Indiase café kunnen mensen afval inruilen voor eten
Sluiten