Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Nieuws 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws: Zeeman verkoopt nu tweedehands kleding

Tweedehands winkelen is helemaal hip en happening. Niet gek, want op deze manier geef je je kleding een tweede leven en draag je bij aan de circulaire economie. Steeds meer grote ketens kiezen er dan ook voor om na te gaan wat zij zelf op het gebied van tweedehands winkelen kunnen doen. Zo startte de H&M onlangs een tweedehands kledingplatform en ook Zalando verkoopt tweedehands kleding. Zeeman doet vrolijk mee en gaat nu ook ingezameld tweedehands kleding verkopen.

Geweldig nieuws, want hoe minder we weggooien hoe beter.

Resale kleding

Vanaf deze week gaat de Zeeman onder de naam ‘resale’ kleding inzamelen en verkopen. Zes winkels, in Amsterdam, Nieuwegein, Den Haag, Alphen en Maastricht, verkopen nu gebruikte kleding.

10 tips voor een duurzame garderobe van expert

Klanten krijgen de mogelijkheid om hun gedragen kleding in te leveren en om het aan te schaffen. Het plan is dat tegen het einde van het jaar in 50 Zeeman-winkels gebruikte kleding te kopen is. Ook is het de bedoeling dat mensen dan kleding kunnen inleveren bij alle filialen.

Samenwerking met Het Goed

Om dit goed uit te kunnen voeren werkt de Zeeman samen met Het Goed. Dit is een sociale onderneming die 28 kringloopwarenhuizen in Nederland heeft.

Hoe het in zijn werk gaat? De ingezamelde kleding wordt eerst gedoneerd aan Het Goed. Zij sorteren dan de kleding op basis van kwaliteitseisen. De bruikbare stukken worden weer door de Zeeman gekocht en krijgen het resale-label. De overgebleven kleding wordt dan zoveel mogelijk gerecycled.

Vooral bij jongeren populair

De topman van de Zeeman, Erik-Jan Mares, vertelt aan het AD dat hij verwacht dat het project een succes zal zijn. Eerder werd er namelijk al een proef in Osdorp gedaan. Hieruit bleek dat de gebruikte kleding vooral onder jongeren populair was.

https://www.bedrock.nl/zero-waste-tip-tweedehands-kleding/

Wil je zelf ook aan het tweedehands shoppen, maar ben je daar nog een beetje een beginner in? Eerder kon je op Bedrock al lezen waar je bij het kopen van tweedehands kleding op moet letten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️