Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn News 28 sep 2020

Good News Monday: Zalando verkoopt straks ook tweehands kleding

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Zalando maakt bekend ook tweedehands kleding te gaan verkopen.

Per oktober 2020 verkoopt het online warenhuis niet alleen nieuwe kleding, maar ook tweedehands kleding. Spanje en Duitsland gingen de Benelux al voor.

Zalando goes vintage

Dat is goed nieuws, want de mode-industrie is één van de meest vervuilende ter wereld. Het productieproces van veel kleding gaat namelijk gepaard met veel watergebruik, grondvervuiling en CO2-uitstoot.

Koop je goedkope kleding van lage kwaliteit, dan is de kans groot dat het snel stuk gaat en je wéér nieuwe kleding moet kopen. Ook is de kans groot dat je veel meer koopt dan je nodig hebt omdat het ‘toch zo goedkoop was’. Zo blijft het fast fashion-systeem in stand.

Must read: Elke week een nieuwe outfit? Dit is de (verborgen) impact van kleding op het milieu

Met andere woorden: de aanschaf van duurzame kleding of kleding die al een eerder leven heeft gehad, is een hele goede oplossing voor het probleem in modeland. En gelukkig is er al ontzettend veel mooie kleding maakt, ieder met een eigen verhaal.

Voor die kleding hoef je vanaf nu niet meer de beste tweedehands- en vintagekledingwinkels af te speuren, want Zalando verkoopt vanaf komende maand in Nederland ook tweedehandskleding.

Welke kleding komt erop te staan?

Aan het Financieele Dagblad vertelt Jacintha de Graaf, directeur voor de Benelux, dat Zalando streng zal controleren en niet zomaar alle tweedehandskleding zal aannemen.

De kleding moet bij Zalando passen (zoals kleding van merken die ook nieuw op de site worden aangeboden), is het belangrijk dat kleding is goede staat is (zo goed als nieuw) en er mogen uiteraard geen vlekken of gaten in zitten.

Een goed systeem voor als je kleding in je kast hebt hangen die je nooit draagt en waar het prijskaartje bij wijze van spreken nog aan hangt!

Gerecycled ingepakt

Ben je niet tevreden met je aankoop? Dan kan je net als bij nieuwe items, je kleding gewoon terugsturen.

Om deze duurzame stap nog groener te maken, wordt de kleding verpakt in gerecycled papier en komt er geen stukje plastic aan te pas.

Let wel: besluit je zelf kleding te verkopen? Dan krijg je er een cadeaubon voor terug.

Tips voor duurzame kleding:

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: Zalando verkoopt straks ook tweehands kleding
Sluiten