Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 9 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 9 t/m 15 mei (inclusief Mercurius Retrograde!)

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet Bedrock’s astroloog Maannomade.

Maandag 9 tot en met woensdag 11 mei

Maan naar Maagd 

Na een weekend vol lol kunnen we weer zaken op orde stellen nu de maan in Maagd staat. De maan staat voor onze emoties en behoeftes en in het nuchtere sterrenbeeld Maagd zitten onze emoties ons niet zo in de weg. We hebben er meer afstand van genomen en zullen vooral aandacht hebben voor de praktische zaken die gedaan moeten worden.

Lees ook: Waarom astrologie hotter is dan ooit

Tijd om je klussenlijst af te werken of om laatste eindjes af te ronden. Dankzij de mentale scherpte die Maagd met zich meebrengt zie je vast ineens kleine foutjes die je nog niet eerder gezien hebt.  

Dinsdag 10 mei

Jupiter naar Ram (tot 28 oktober) + Mercurius retrograde in Tweelingen (tot 22 mei) 

Een dubbele transitie die we zullen gaan merken. We beginnen met ‘slecht nieuws’, want de planeet van communicatie, Mercurius, zal in retrograde gaan tot 22 mei. De retrograde fase is niet alleen zichtbaar door de keerwending die Mercurius in de kosmos zal maken, maar ook voelbaar doordat communicatie minder verloopt.

Zeker nu de retrograde van Mercurius in gezellige Tweelingen plaats vind, zal je merken dat het lastiger is om kleine gesprekken aan te knopen, maar ook nadenken zal meer moeite kosten. Het kan voelen als een waas die over je heen hangt waardoor het lastiger kan zijn om scherp te blijven. Vervelend, maar ook dit gaat weer over als de planeet op 22 mei naar een ander sterrenbeeld verhuisd.  

Must read: Retrogrades, wat zijn het eigenlijk? Een astroloog legt uit (plus survivaltips)

Het goede nieuws is dat Jupiter, planeet van voorspoed, optimisme en groei naar Ram waar we een boost krijgen om initiatieven te gaan nemen. Jupiter in Ram heeft een algemene, langzame uitwerking op ons omdat deze transitie aanhoudt tot eind oktober. Door deze overgang voelt het alsof we niet stil kunnen zitten en komen de ideeën vanzelf opbloeien.

We nemen meer initiatief, zijn vindingrijk en durven ook meer. Een grotere behoefte aan een nieuwe uitdaging zorgt ervoor dat we onze passie gaan herontdekken en nieuwe richtingen voor de toekomst zullen gaan vinden.  

Donderdag 12 en vrijdag 13 mei

Maan naar Weegschaal 

Als voorbereiding op vrijdag de dertiende verhuist de maan een dag eerder alvast naar Weegschaal. In dit fijne sterrenbeeld zijn we alvast voorbereidt op wat komen gaat omdat Weegschaal de zaken luchtig zal opnemen. Wat voor pech je overkomt, dankzij Weegschaal zal je er niet te zwaar aan tillen en is de dag zo voorbij.

Vooral als je de verhalen deelt met anderen, want wat extra lachen in gezelschap kunnen we wel gebruiken…  

Zaterdag 14 en zondag 15 mei

Maan naar Schorpioen 

Voorafgaand aan de volle maan op maandag verhuist de maan al naar het sterrenbeeld waar ze in zal schitteren. In Schorpioen hebben we een grotere behoefte om ons terug te trekken om het grotere geheel te overzien. Het leven is overweldigend en daardoor hebben we ruimte nodig om uit te pluizen wat nou de bedoeling is.

Hierdoor ben je komend weekend veel aan het denken waardoor het best een vermoeiend weekend kan zijn. Wees dus extra lief voor jezelf en gun jezelf de ruimte om je terug te trekken zodat je maandag alle energie hebt voor de volle maan! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️