Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 23 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Wat omvat mindfulness en hoe word je er goed in?

Wat omvat mindfulness nou eigenlijk allemaal

We schrijven er veel over: mindfulness. Daarom leek het ons handig om dit veelomvattende woord eens nader te omschrijven. Mindfulness betekent volledig bewust in het hier en nu leven zonder oordelen. In onze snelle maatschappij zijn we geneigd om door de flow van het leven dingen op de automatische piloot te doen. We doen, maar denken niet en laten ons meeslepen door de waan van alledag.

Niet dat dat altijd erg is, maar als je bewuster wil leven, minder wil piekeren en aanwezig wil zijn in het nu, dan is mindfulness een mooie tool om je daar bij te helpen. Het fijne is: je kunt mindfulness overal beoefenen. Er is weinig voor nodig en het brengt meer positiviteit in het leven.

Mindfulness is een manier van leven waarbij een reeks aan vaardigheden je helpt om aandacht te behouden voor wat er op het moment gebeurt. Het helpt je om te vertragen, dingen te accepteren en om je open te stellen voor de wereld om je heen.

De kern van (westerse) mindfulness is helemaal aanwezig zijn in het hier en nu. Dat kan enorm lastig zijn omdat we altijd druk, druk, druk zijn en doordenderen in een rap tempo. Toch is juist nu mindful leven zo belangrijk.

Net als bij meditatie, zijn er meerdere technieken en oefeningen die je helpen om mindful te leven.

Inhoud

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️