Tim Lommerse
Tim Lommerse Psyche 31 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

3 x waarom zwarte katten geluk brengen

Hoe gek het ook klinkt, er heerst nog altijd veel bijgeloof rondom zwarte katten wat ervoor zorgt dat ze vaak veel langer in het asiel blijven zitten. Volgens sommige studies brengen ze daar tot wel 40 procent langer door dan hun anders gekleurde broeders en zusters.

Omdat Halloween en zwarte katten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, vonden wij het een geschikt moment om die mythes en vooroordelen te doorbreken. Om zo het geluk van de zwarte katten-eigenaar te kunnen verspreiden.

3 redenen waarom zwarte katten géén ongeluk brengen volgens Het Mysterie.

1. Een kwestie van cultuur. En perspectief

Wij kennen zwarte katten vooral als een slecht voorteken, maar in andere landen zijn het juist brengers van geluk.

Sterker nog: in bijvoorbeeld Duitsland ligt het er maar net aan welke kant de kat oploopt. Kruist hij je pad van rechts naar links? Maak dan je borst maar nat. Maar kruist de kat in kwestie van links naar rechts? Dan staan je mooie tijden te wachten.

2. Goede genen. Die ons misschien ooit kunnen redden

Onderzoekers van de National Institutes of Health hebben ontdekt dat de genetische mutatie die ervoor zorgt dat katten een zwarte vacht hebben, hen ook meer bescherming biedt tegen ziektes.

Zo beïnvloedt de mutatie dezelfde genen die bij mensen hiv resistentie kunnen bieden. Nu willen wetenschappers onderzoeken of we van dit zwarte poezen DNA kunnen leren hoe we ook onszelf tegen de ziekte kunnen wapenen.

3. Niks eenzaam kattenvrouwtje!

Het is een diepgeworteld cliché: de vrouw die geen man heeft kunnen vinden en zich in plaats daarvan maar tevreden stelt met een horde katten. Maar, in sommige delen van de wereld gelooft men dat een kat je liefdesleven juist kan verbeteren. Als het tenminste een zwarte is.

In Japan denken ze bijvoorbeeld dat een vrouw met een zwarte kat meer aanbidders aantrekt. En in sommige delen van Engeland is een zwarte kat het ideale huwelijkscadeau. Ze zouden geluk en blijdschap brengen voor de bruid.

En daarnaast, wie houdt er nou niet van deze lieve beestjes? Wil jij graag een kijkje nemen in het asiel, hier vind je alle informatie over kattenasiels in Nederland.

Meer lezen over bijgeloof?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️