Zo maak je een milieuvriendelijk Halloween kostuum

Yes! Na wekenlang aftellen is het eindelijk zo ver. Halloween staat voor de deur. Het mag dit jaar dat wel een ini-mini-versie worden, maar we hebben er zin in. Alleen: al die versieringen produceren enorm veel (plastic) afval. Halloween is dus helemaal niet zo goed voor het milieu. No worries, met deze tips van Inhabitat laten we zien hoe jij een milieuvriendelijk Halloween kostuum kan maken.

Zo kan je toch blijven genieten van je favoriete feestdag.

Een milieuvriendelijk Halloween kostuum

We willen elk jaar een ander kostuum kopen om aan onze vrienden te laten zien. Maar waarom willen we dat eigenlijk? Naast dat het ontzettend duur is, is het ook nog eens slecht voor het milieu. Maar wat kan je dan wel doen?

Lees ook: Zo geef je ‘jawel’ een zero waste Halloweenfeest

Tweedehands winkel

Weet je helemaal zeker dat je wel een nieuwe outfit wilt kopen? Dan kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen in een tweedehands winkel. Voor weinig geld kan je vaak toch een leuke outfit scoren en je hebt nog unieke items ook. Fijn voor de portemonnee en fijn voor het milieu.

Kledingruil

Is thrift shoppen niet helemaal je ding? Organiseer een ruilmiddag met je vrienden of familie en zorg dat iedereen een paar gekke en enge kledingitems (die ze niet meer dragen) meenemen. Zo kunnen jullie allemaal een outfit creëren en besparen jullie een heleboel geld.

Toch nog niet tevreden over je outfit? Duik nog eens in je eigen kast. De kans is groot dat je nog iets hebt liggen voor de finishing touch. En check uiteraard ook even bij vrienden voor een vette outfit die zij nog in de kast hebben liggen!

Ook interessant: Niet oké: er worden per jaar miljoenen nieuwe kledingstukken vernietigd

Make-up

Halloween maskers zijn geweldig om je outfit mee af te maken. Maar waarom zou je een masker kopen die je één keer draagt om vervolgens weer weg te gooien? Met make-up kan je makkelijk hetzelfde effect creëren als met een masker. Tegenwoordig zijn er ook een hele hoop Hallowoon make-up-tutorials te vinden op YouTube.

Werkkleding

Heb je misschien mensen in je omgeving waarvan je hun werkkleding/uniform kan lenen? Bijvoorbeeld een arts, politieman, stewardess etc. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje simpel. Maar waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? En nergens anders ga je een beter politie uniform vinden dan die van je oom die al 20 jaar bij de politie zit.

Zero waste Halloween

Tuurlijk, je komt nooit zonder afval te zitten en dat is logisch. Wij willen je alleen laten zien dat er ook genoeg mogelijkheden zijn waarbij je zo min mogelijk afval produceert. Het kost misschien allemaal wat meer moeite, maar uiteindelijk kom je met originele oplossingen en bespaar je de wereld een hoop afval (en jezelf een hoop geld, en dat is toch mooi meegenomen).

Meer lezen over zero waste?

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Zo maak je een milieuvriendelijk Halloween kostuum
Sluiten