wpk-admin
wpk-admin Better World 16 jul 2016

Waarom bloemen onmisbaar zijn in je huis (en hoe ze meditatief werken)

Van elke 100 ondernemers gaan er 99 in de koffie en maar eentje in de bloemen. Natuurlijk heb je de telers en de bloemisten, maar waar zijn de innovatieve koffietenten onder de bloemen? De 'Coffee Company' van de bloemen? Het lijkt wel alsof de bloemensector de enige sector is waar de ‘nieuwe wereld’ nog niet is doorgedrongen.

En dat is zonde, want juist bloemen zijn ontzettend goed voor ons. Precies om dit gat op te vullen heb ik het platform Let it Grow opgezet.

Je kunt gerust stellen dat ik gék op bloemen ben, jarenlang schikte ik boeketten als bijbaantje op de lokale markt in Oldenzaal. Om vervolgens na mijn studie aan de slag te gaan bij ’s werelds allergrootste bloemenveiling: Royal FloraHolland.

Zonder bloemen voelt mijn huis leeg, als een tafel zonder stoelen. Ik word onrustig zonder, en bloemen in mijn huis geven mij het ultieme thuisgevoel.

Dit gevoel is zelfs wetenschappelijk te staven: het is bewezen dat bloemen (net als planten overigens) ontzettend goed voor je zijn. De wetenschap ondersteunt dat de aanwezigheid van bloemen je concentratie tot wel 20% verhoogt en je daardoor ook een stuk productiever bent. Ook helpen bloemen je beter dingen te herinneren, een zegen voor wie gek wordt van voortdurend je agenda er op na te slaan. Ook je humeur kikkert er enorm van op, mensen voelen zich aantoonbaar veiliger en meer ontspannen met een boeket om zich heen. Bloemen verdienen dus echt heel veel credits voor hun fleurige aanwezigheid.

Het schikken van een bos bloemen werkt voor mij supermeditatief. Na een week hard werken is het uitkiezen van het perfecte boeket echt ontspanning. Mijn favoriet? Daar geloof ik niet in, ik geloof in het seizoen. Mijn voorkeur verschuift dan ook deze maand van de pioen naar de gladiool.

Bloemen zijn dus harstikke goed voor je en tóch staan onze huizen er niet vol mee. Precies daarom ben ik Let it Grow Lab begonnen, een plek waar mensen met een goed idee rondom bloemen en planten hun plannen verder kunnen uitwerken, begeleid door ervaren mensen uit die bloemensector. Ideeën die verder gaan dan het openen van een bloemenwinkel. Start-up Bloomon doet dat al door de prachtigste boeketten in je huis te zetten, maar ik hunker naar nog meer ondernemerschap in de bloemensector. Nog meer initiatieven die de vergroening van ons leven stimuleren. In de plantensector gebeurt het al, nu zijn de bloemen aan de beurt!

Goed idee

Heb jij een goed idee om de wereld een stukje rustiger, gezonder en optimistischer te maken? Meld je dan aan voor ons lab en maak ook nog eens kans op het delen van 100.000 euro aan projectgeld.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Starten met reflecteren? Ontvang de Reflection & Setting goals guide 2019/2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Waarom bloemen onmisbaar zijn in je huis (en hoe ze meditatief werken)
Sluiten