Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 4 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Theater en retreat in één: VROUWEN IN BAD met Nazmiye Oral, Anna Drijver en Ola Mafaalani

Wil je jezelf trakteren op een bijzondere ‘once in a lifetime‘ ervaring? Van 24 februari t/m 26 maart 2022 vindt een uniek theaterritueel en retreat plaats: VROUWEN IN BAD. Tijdens 5 sessies neem je met in totaal 40 vrouwen plaats in een dampend bad om op interactieve manier na te denken over de feminiene economie: een economie gebaseerd op de feminiene kracht. Het concept is een creatie van theatergezelschap Female Economy en wij vinden het nú al een van de mooiste projecten van het nieuwe jaar.

Female Economy is het theatergezelschap van theatermakers Ola Mafaalani en Adelheid Roosen. Sinds de oprichting ervan tracht het gezelschap om maatschappelijke problemen aan te kaarten door middel van theater en andere kunstvormen. VROUWEN IN BAD is daar een prachtig voorbeeld van.

https://www.bedrock.nl/caroline-glasbergen-female-leadership/

VROUWEN IN BAD
Bron: Female Economy

Is het een theater, is het een retreat?

VROUWEN IN BAD is allebei, en nog veel meer dan dat. Beschouw het als een retreat en inspirerende cursus, doorspekt van theater, poëzie, dans en andere kunstvormen. De rode draad daarbij is feminiene kracht, in de breedste zin van het woord.

Hier komt onze afschuw van lichaamshaar bij vrouwen vandaan (een geschiedenislesje)

Samen met de actrices exploreer je tijdens de 5 besloten sessies van VROUWEN IN BAD wat het betekent om vandaag de dag vrouw te zijn. “It’s a man’s world“, immers, en veel vrouwen leren zichzelf onbewust masculiene eigenschappen aan om zichzelf staande te houden in deze wereld. Maar waarom zou je in hemelsnaam je mannelijk gedragen wanneer je net zo goed ten volste gebruik zou kunnen maken van je feminiene krachten?

VROUWEN IN BAD
Bron: Female Economy

Magische artistieke sessies

Tijdens de sessies neem je (letterlijk) plaats in een warm, dampend bad in de Amsterdamse Kromhouthal. Dat alleen al is magisch: via de glazen muren kijk je vanuit je bad naar de omliggende omgeving. Toch zit de magie ‘m pas écht in de combinatie van theater en de verbindende gesprekken die ontstaan tussen de 40 vrouwen onderling.

Waarom jonge vrouwen tegenwoordig meer seksdromen hebben

Die groep aan vrouwen kun je gerust een bonte mix noemen: zowel qua leeftijd, beroepsachtergrond als persoonlijkheid. Des te krachtiger is het besef dat al deze vrouwen verbonden zijn door een gemeenschappelijke feminiene kracht. Door deze tijdens de sessies te benoemen, uit te diepen en wakker te schudden, hopen de theatermaaksters om vrouwen in hun kracht te zetten.

Ola Mafaalani kan voor dit project trouwens rekenen op de bijdrage en deelname van andere grote namen, zoals Anna Drijver, Adelheid Roosen, Nazmiye Oral, Naomi van der Linden en Henke Tuinstra. Ook beeldend kunstenaar Ranier Amiel, cellist Maya Fridman en dichter Radna Fabias komen langs voor artistieke performances.

VROUWEN IN BAD
Bron: Female Economy

Deelnemen aan VROUWEN IN BAD

Wil jij erbij zijn? Haast je, want de inschrijvingen gaan hard.

De sessies vinden plaats van 24 februari t/m 26 maart 2022, waarbij je keuze hebt tussen een donderdagreeks en zaterdagreeks (telkens van 18:00 tot 21:00 uur). De exclusieve en besloten sessies vinden plaats in ‘t Kromhout Museum in Amsterdam. Inschrijven kan via de site van Female Economy

VROUWEN IN BAD
Bron: Female Economy

Hoe we als vrouwen elkaar het beste feedback kunnen geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️