Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 28 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

De 11 type soulmates die je kunt tegenkomen in je leven

Een zielsverwant ofwel een soulmate: iedereen zou er eentje hebben rondlopen op de aarde. Best bijzonder als je die ontmoet, want die kans is best klein met ruim 7 miljard mensen op aarde. Maar wat nu als je meerdere soulmates blijkt te hebben?

Spoiler: deze elf type soulmates kun je tegenkomen in je leven.

Je soulmate vinden

First things first: wat is een soulmate eigenlijk? Zielsveranten zijn eigenlijk twee mensen die zich op zielsniveau met elkaar verbonden voelen. Het is vaak een gevoel dat maar lastig te omschrijven is.

Vaak wordt het omschreven als een gevoel dat je elkaar al langer kent, alsof jullie zielen elkaar hebben gekend in een vorig leven. Wanneer soulmates elkaar ontmoeten, kan het voelen alsof er meer is dat jullie samenbrengt. En dan dus niet alleen omdat jullie vrienden zijn, familie zijn, samenwerken of liefde voor elkaar voelen. Alsof het zo in de boeken staat geschreven.

Meerdere type soulmates

De term ‘soulmate’ klinkt echter alsof er maar één soulmate voor je bestaat op deze aarde. Schijn bedriegt, want de kans bestaat dat er meerdere zielen rondlopen met wie je een bijzondere connectie uit een vorige leven hebt.

Volgens spiritueel leraar en auteur Tess Whitehurst zijn er elf type soulmates die je kunt tegenkomen dit leven.

De 11 type soulmates

Zó weet je of één van jouw zielsverwanten tegen het lijf bent gelopen:

1. Zielspartners

Deze soulmate komt het vaakst voor: de soulmate met wie je in een ander leven hebt afgesproken om in dit leven samen te werken. Misschien is het je beste vriend(in), een familielid of een liefdespartner.

Deze soulmate is er om je in dit leven emotioneel of professioneel te ondersteunen om te bereiken en te ervaren wat je ziel van plan was hier op aarde te doen.

2. Zielsband

Voel je een zielsband, dan ervaar je simpelweg het gevoel dat iemand met een reden in je leven komt.  Alsof die persoon nét op het juiste moment in je leven komt en je een les leert die je precies op dat moment kunt gebruiken.

3. Soulmate uit een vorig leven

Veel Oosterse religies en filosofieën geloven in het concept van vorige levens. Als twee zielen een belangrijk vorig leven hebben gedeeld (of misschien wel meerdere), kunnen ze zich op een soort onverklaarbare manier tot elkaar aangetrokken voelen.

Als een soort opgebouwde energie en chemie uit vorige levens samen. Het is dan een soort zielsherkenning.

4. Karmische zielsverwant

Karmische zielsverwanten worden ook wel ‘sloopbal-soulmates’ genoemd. Het gaat dan om de wet van oorzaak en gevolg. Elke interactie met een ander zorgt voor een energie die in karma kan veranderen.

Deze soulmates komen vaak in je leven via positieve, negatieve of neutrale interacties en zijn kansen om je karma te verbeteren, zodat je verder kunt groeien als mens in dit leven.

5. Romantische zielsverwanten

Een romantische soulmate helpt je om te genezen, te leren en te groeien. En ja, zelfs in de gelukkigste of gezondste relaties kunnen romantische soulmates de neiging hebben om je grootste worden open te trekken en je uit te dagen. Het zijn je leermeesters.

6. Twinflames

Dit is een intense zielsverbinding, sommige geloven zelfs dat het eigenlijk één ziel is die in twee lichamen is opgesplitst. Twinflames kunnen elkaar op een krachtige manier liefhebben, uitdagen, onderwijzen én genezen.

7. Soulmate vriend

Niet alle soulmates zijn geliefden of draaien om een romantische connectie. Je zielsverwant kan óók een goede vriend(in) zijn die je uitdaagt tot spirituele groei. Het zijn een soort spirituele hulpjes, mensen die haast wel voorbestemd lijken om op jouw pad te komen, zodat jullie elkaar verder helpen en aanmoedigen in dit leven.

Onderschat de kracht van een soulmate vriend, nooit. Of ze nu even voor een lange tijd in je leven zijn.

6x dit gevoel ken je alleen als je een soulmate hebt

8. Zielenfamilie

Ook grotere groepen zielen kunnen met elkaar verbonden zijn en worden samen een zielenfamilie of een zielsgroep genoemd. Deze mensen kunnen zich op een onverklaarbare manier met elkaar verbonden voelen zonder echt familie van elkaar te zijn.

9. Gelijkgestemde zielen

Dan heb je nog de gelijkgestemde zielen. Zij hoeven niet altijd een soulmate te zijn, maar dat kan zéker wel het geval zijn. Verwante geesten zijn mensen die jou echt begrijpen en vaak dezelfde spirituele overtuiging hebben als jij, soms haast tot het punt dat je elkaars zinnen kunt afmaken.

10. Zielscontracten

De bekende spirituele leraar Robert Ohotto omschrijft zielencontracten als heuse afspraken die je op zielsniveau hebt gemaakt met een andere ziel, om bepaalde dingen in dit leven te doen. Het kan gaan om een zielencontract waarbij je in dit leven een bepaald boek gaat te schrijven of iemand gaat begeleiden.

11. Zielleraar

Een healer of mentor kan via een wel héél bijzondere timing in je leven komen. Vaak is dat jouw zielleraar. Het kan een universiteitsprofessor zijn die je aanmoedigt om een bepaalde cruciale keuze te maken of een healer die je helpt op het spirituele pad.

Soulmates zijn bijzondere connecties die je kunt tegenkomen in je leven, al helemaal als je openstaat voor de tekenen die het universum je subtiel laat zien. Ga eens voor jezelf na: welke soulmate ben jij al tegengekomen?

Dit is waarom je steeds met de verkeerde personen aan het daten bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️