Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Psyche 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Karmische wonden helen: hoe gaat dat in z’n werk?

Je hebt vast weleens van karma gehoord. Veel mensen denken bij karma aan iets als ‘wie goed doet, goed ontmoet’ (en vice versa). En in grote lijnen klopt dat ook wel, maar er schuilt echt nog veel meer achter het concept karma. Wist je bijvoorbeeld dat er ook zoiets bestaat als een karmische wond?

Reiki master Caitlin Marino vertelt wat karmische wonden zijn en hoe je deze kunt helen.

Wat is karma?

Volgens reiki master Marino is karma het rechtssysteem van het universum. Marino gelooft in reïncarnatie en zegt dat wanneer je voor de allereerste keer wordt geboren, je in dat leven karmische schuld of beloning opbouwt op basis van je acties en intenties.

De 9 tekenen van een karmische relatie (iets anders dan een soulmate)

Elke keer als je vervolgens weer gereïncarneerd wordt, draag je nog steeds de karmische schulden of beloningen van vorige levens mee. Beloningen uiten zich in je huidige leven in fijne en positieve ervaringen en voor schulden geldt het tegenovergestelde.

Boeddhisten zeggen dat je net zo vaak opnieuw wordt geboren totdat je al je karma hebt weggewerkt. Dan bereik je de verlichting.

En een karmische wond?

Een karmische wond is iets wat je hebt overgehouden aan een vorig leven en het bestaat meestal tussen twee mensen. Zo kan het zijn dat jij in je vorige leven iemand iets vervelends hebt aangedaan, bijvoorbeeld in een relatie, en dat jou nu een zelfde soort situatie overkomt.

Het doel hiervan is dat je er een les uittrekt over hoe je je leven het beste kan leven. Misschien kom je er op deze manier achter dat je zelf altijd eerlijk en compassievol tegen anderen wil zijn, of je leert bijvoorbeeld op wat voor soort mensen je je energie het beste kan richten.

Een karmische wond herkennen

Heb je weleens iemand ontmoet van wie je zou zweren dat je deze persoon al kende? Het kan dan zijn dat jullie zielen elkaar herkennen en jullie een karmische wond delen.

Voordat jullie gereïncarneerd werden hebben jullie samen afgesproken om elkaar in dit huidige leven een les te leren. Dit gaat vaak gepaard met veel drama en emotionele pijn, omdat de karma die jullie meenamen uit het vorige leven nog verwerkt moet worden.

Helen van een karmische wond

Volgens reiki master Marino reageer je op een ontmoeting met iemand met wie je een karmische wond deelt vaak heel heftig. Denk bijvoorbeeld aan een relatie die met heel veel verdriet en boosheid strandt.

Marino zegt dat het dan goed is om te bedenken dat je emotionele reactie op de situatie waarschijnlijk wat buitenproportioneel is. Het is beter om te bedenken wat deze persoon jou precies wil leren over jezelf. Misschien dat je beter voor jezelf op moet komen of je eigen dromen achterna moet gaan?

5 leuke spirituele activiteiten om te doen met je kind(eren)

Probeer de situatie in elk geval met compassie te benaderen en laat je door deze karmische ervaring niet te veel van de wijs brengen. Zie het als een dankbare les om weer dichter bij je authentieke zelf te komen. Wie ben jij en wat wil je in dit leven?

Vind je dit zelf lastig, dan kan je ook de hulp inschakelen van een reiki master of andere spirituele leraar.

Bedrock Talks over reiki

Reiki en werken met energieën zou mentale en fysieke klachten kunnen verhelpen. Er is geen vinger op te leggen hóé het nou precies werkt, maar dat het voor velen werkt, daar is geen speld tussen te krijgen. Want dat we iets niet kunnen zien, betekent niet dat het er niet is.

Om hier meer over te weten, spreken we met  Marjolein Barendsen, oprichtster van ZoMa-opleidingen, waar ze de opleidingen Natuurtherapieën en Reiki heeft ontwikkelt. Als er iemand is die hier ons over bij kan praten, is het Marjolein wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️