Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 28 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Op deze 7 manieren creëer je een goed karma

Positieve gedachten en handelingen zorgen ervoor dat we meer positiviteit in ons leven aantrekken. Yes, karma: de eeuwenoude universele wet die zegt dat we krijgen wat we verdienen. 

Zo creëer je die good vibes.

Schenk de mensen om je heen een glimlach

Met een glimlach op je gezicht voel je je beter, maar het heeft ook een positief effect op de mensen om je heen. Het creëert positieve energie en je zult zien dat je glimlach beantwoord wordt. Het is een kleine moeite, maar het maakt een groot verschil.

Geef een compliment

Geef wat meer complimentjes aan je mensen om je heen. Complimentjes zorgen voor positieve energie en kosten jou helemaal geen moeite. Vertel bijvoorbeeld iemand dat hij of zij zijn werk goed doet of leuke schoenen aanheeft. Maak er een gewoonte van om minstens één complimentje per dag te geven. Waardeer je iets aan iemand? Spreek het uit en doe het nu!

Vertel geen leugens

Wees eerlijk en stop met liegen naar jezelf en naar anderen. Eerlijkheid is iets wat iedereen waardeert. Probeer het zo lang mogelijk vol te houden om compleet eerlijk te zijn. En nee, ook geen leugens om bestwil.

Doe iets voor een ander

Doe eens wat vaker iets voor een ander zonder er zelf iets voor terug te verwachten. Help een vriend met een project, je oudere buurvrouw met haar boodschappen of geef iemand zomaar een knuffel. Gewoon, omdat het kan.

Ben vergevingsgezind

We hebben allemaal wel iets gedaan waar we spijt van hebben. Maar hey, gelukkig zijn er mensen die je hebben vergeven. Stel je vergevingsgezind op naar de mensen om je heen.

Lees ook: Waarom het belangrijk is om mensen te vergeven (en hoe je dat in 9 stappen doet)

Zet je verwachtingen en vooroordelen aan de kant

Begin je dag eens door al je verwachtingen en vooroordelen aan de kant te zetten. Sta open voor alles wat, maar ook wie, er op je pad komt. Probeer eens iets wat je normaal nooit zou doen of doe je best om die persoon waar je niet zoveel mee denkt te hebben, wat beter te leren kennen.

Ruim afval op dat je tegenkomt

Zie je een leeg blikje liggen op straat? Raap het op en gooi het weg. Help mee om onze aarde schoon te houden. Maak er een gewoonte van om elke dag minstens één ding dat je ziet liggen, weg te gooien.

Meer Bedrock?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️