Emma Bering
Emma Bering Psyche 19 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Verliefd worden: zo weet je dat het gebeurt

De date periode is toch wel een van de leukste periodes. Soms blijft het bij daten en soms word je verliefd. Maar hoe gaat het proces van het verliefd worden en hoe weet je dat je het bent? Verliefd worden doe je niet zomaar. Het is een gevoel wat je maar bij een paar mensen krijgt. Dit gevoel kan komen in de eerste paar weken dat je diegene kent, maar het kan ook een paar maanden later komen. Voor iedereen gaat dit op een ander tempo.

Verliefd worden: zo weet je dat het gebeurt

Het is geen rocket science, meestal weet je het gewoon als je verliefd bent. Je gaat het bijvoorbeeld merken aan hoe je doet en hoe je praat. Eigenlijk kan je het merken aan je complete gedrag.

Je mist elkaar

Je hebt de neiging om na een paar uur al te laten weten dat je hem of haar mist. En dat meen je ook. Het is niet overdreven, maar komt omdat diegene echt onderdeel is geworden van je leven.

https://www.bedrock.nl/bestaat-de-ware/

Het gaat allemaal heel makkelijk

Alles is makkelijk en jullie sluiten perfect op elkaar aan. Het gaat natuurlijk niet vanzelf, maar als je echt je tijd in iemand investeert lijkt alles ineens een stuk makkelijker.

Jullie praten over de toekomst zonder het door te hebben

Want jullie kunnen nog gaan roller skaten, pizza eten, oh en die nieuwe film die jullie alle twee nog willen zien. Het gaat makkelijk dan je denkt en het is zeker een goed teken.

Je voelt je veilig bij hem/haar

Niets kan je gebeuren en er is niets waar je bang voor hoeft te zijn als je bij hem/haar bent. Dat is toch een heerlijk gevoel!

Laat je oude liefdesrelaties niet je nieuwe verpesten (verander je patroon)

Je kan volledig jezelf zijn

Eerst was je nog wat voorzichtig met je grapjes, maar nu kan je rustig stomme grapjes maken. Je weet dat het goed zit en hij of zij je grapjes kan waarderen.

Je wilt “ik hou van je” zeggen

Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je als je dat niet niet wil zeggen je ook niet verliefd bent. Toch spelen deze vier woordjes een belangrijke rol in het verliefd worden.

Verliefd op de liefde

Zit je in een relatie, maar merk je dat je iemand anders erg leuk vindt? Dat kan gebeuren. Wat als je verliefd op een ander wordt (en waarom dat niet erg is) leggen we je graag uit. Net als hoe je je verliefdheid kunt stoppen en aan welke kenmerken je kan ontdekken dat je verliefd bent. Is het duidelijk: ben je verliefd? Dit zijn de verschillende fases van het liefdesbewustzijn.

De allerbeste Bedrock content ontvangen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️