Emma Bering
Emma Bering Psyche 22 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Ben ik verliefd? Zo herken jij de kenmerken van verliefdheid

Verliefd zijn is toch wel het leukste wat er is. Je wilt alles samen doen, constant bij diegene zijn en je zit vol energie. Hoe leuk is het dat je al die momenten met iemand kan delen! Maar wanneer kun je de vraag beantwoorden: ben ik verliefd? Wat zijn de tekens van verliefdheid? Je kent het wel van horen zeggen: niet kunnen slapen, vlinders in je buik, geen concentratie en ga zo nog maar even door. Als je verliefd bent, heb je alleen nog maar oog voor die persoon. Samen kunnen jullie de hele wereld aan en alles is leuk. Verliefd zijn brengt een aantal kenmerken met zich mee. Daarom hebben we die even voor je op een rijtje gezet.

Ben ik verliefd? Dit zijn de kenmerken

Verliefdheid is meer dan alleen vlinders in je buik en graag bij iemand willen zijn. Het gevoel doet iets met je van binnen en van buiten.

Gedrag bij verliefdheid

Je hebt super veel energie. Daardoor ben je veel actiever dan normaal, in sommige gevallen zelfs hyperactief. Je hebt energie voor tien en ziet alles ook stukken positiever in. Want van verliefd zijn word je blij en ben je dus de hele dag in een uitzonderlijk goed humeur.

Dat kan betekenen dat je veel en vaak zingt, terwijl je dat normaal gesproken niet of nauwelijks doet. Daarnaast ben je veel meer aan het lachen. Het leven is gewoon een stuk leuker als je verliefd bent!

Minder eetlust door de liefde

Aan de andere kant zorgt verliefdheid ervoor dat je minder eetlust hebt. Waar je normaal gesproken altijd wel wat kan eten, krijg je nu zowat geen hap door je keel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dat kan. De stof amfetamine heeft hier iets mee te maken en onderdrukt het hongergevoel.

Stotteren en zenuwen

Als je bij die persoon in de buurt bent, kan je ineens heel zenuwachtig gaan doen. Je kan een beetje gaan stotteren of onzeker worden over iets wat je zegt of doet. Je wilt gewoon dat hij/zij jou ziet zitten en daarom is het ook een normale reactie, no worries.

Met deze 36 vragen word je verliefd op een vreemde

Dit gebeurt er in je lichaam

Als je verliefd bent maakt je lichaam een aantal hormonen aan. Deze hormonen, zoals adrenaline, dopamine en endorfine, zorgen voor een extra goed gevoel. Het zorgt ervoor dat je positief bent en dat je je gelukkig voelt. Daarnaast barst je van de energie. Fijn toch?

Het enige jammere is dat je lichaam dit niet jarenlang blijft aanmaken. Na ongeveer drie jaar stopt je lichaam methet aanmaken van deze love hormones.

Vlinders in je buik

Ben je verliefd? Dan voel je vlinders in je buik. Niet letterlijk natuurlijk, maar je hebt wel het gevoel alsof dat gebeurt. Je kan het ook zien als een soort kriebelig gevoel als je de persoon ziet of aan hem/haar denkt. Het zorgt voor een fijn gevoel en je wordt er opgewekt van.

Je hart gaat sneller kloppen

Als je de persoon ziet, word je enthousiast en gaat je hart sneller kloppen. Sterker nog, het hart van een vrouw schijnt zich aan te passen aan het ritme van het hart van de man wanneer de man en de vrouw samen zijn. Wetenschappers weten echter nog niet hoe dit kan.

Met deze 36 vragen laat je iemand verliefd op je worden (aldus onderzoek)

Ben je verliefd? Dit gebeurt er in je hoofd

Zonder dat je het doorhebt, dwalen je gedachten alweer af naar de persoon waar je verliefd op bent. Je kan er gewoon niets aan doen, maar echte concentratie heb je niet. Dat dagdromen gaat ook de hele dag door en meestal ook ‘s nachts. Je wilt gewoon de hele tijd bij die persoon zijn en kan ook niet wachten tot het moment daar weer is.

Verliefdheid zorgt ervoor dat je alles aan die persoon leuk vind en je praat alles goed. Dat is ook waarom mensen soms zeggen ‘liefde maakt blind‘, maar dat is een heel ander verhaal. Daarnaast ben je oprecht super geïnteresseerd in het leven van die persoon en wil je alles over hem/haar weten.

https://www.bedrock.nl/waarom-we-op-een-gegeven-moment-niet-meer-verliefd-zijn-en-hoe-je-dat-weer-wordt/

Je onderbuikgevoel: kan je het vertrouwen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️