Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 12 mrt 2018

Voor alle pizzaliefhebbers (en wie is dat niet?): New York Pizza komt met vegan pizza’s

Voor veel mensen is het zo vanzelfsprekend: je komt laat thuis van je werk, bent helemaal verregend en hebt geen boodschappen in huis. Tja, dan maar wat bestellen. Op de bank bezorgpizza’s eten met een romcom op, is de ultieme vorm van me time. Maar wat nou als je geen of minder dierlijke producten wilt eten? Eerder was het als veganist op z’n zachtst gezegd moeilijk om pizza’s te bestellen – Ja, die pizza zonder kaas, graag. O, en zit er melk in de bodem? – maar vanaf 16 april komt daar eindelijk verandering in. In samenwerking met de veganistische organisatie ProVeg heeft New York Pizza namelijk maar liefst twee vegan pizza’s ontwikkeld.

Dit vind je vast ook leuk: Ben & Jerry’s vegan ijs is net gelanceerd en wij kunnen niet wachten.

 

Vegan kaas

En nee, dan bedoelen we geen gezonde bloemkoolpizza’s met gegrilde groenten en zonder kaas. Het gaat om échte guilty pleasure-pizza’s. Zo komt er een variant met veganistische shoarma en knoflooksaus, en een luxe margherita. Op beide zit dus ook ‘gewoon’ vegan kaas. Kan iemand ons even knijpen?

Nederland is hiermee het eerste land in Europa dat vegan pizzabezorging heeft. Je kon in bijvoorbeeld Amsterdam wel vegan pizza van Mastino V bestellen via bijvoorbeeld Foodora en Deliveroo en in Groningen pizza’s van Lux via  Thuisbezorgd, maar een landelijke bezorger was er nog niet. De pizza’s van New York Pizza zijn beschikbaar in alle restaurants en bezorgvestigingen in Nederland.

Dit vind je misschien ook interessant: Ook Domino’s gaat u vegan pizza bezorgen

Vanaf dezelfde dag kun je overigens ook de vegan varianten van Ben & Jerry’s-ijs kopen, die nu ook al bij de Albert Heijn beschikbaar zijn. En dat niet alleen:  New York Pizza start zelfs een actie voor de bescherming van het milieu en de biodiversiteit wereldwijd. Volgens ProVeg is het ‘een teken dat de vegan revolutie in Nederland definitief is losgebarsten’. We hopen het maar!

Meer lezen over vegan eten?

De beste Bedrock-artikelen ontvangen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Voor alle pizzaliefhebbers (en wie is dat niet?): New York Pizza komt met vegan pizza’s
Sluiten