Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 29 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Vegan Vrijdag: makkelijke pindakaasnoodles

Deze vegan pindakaasnoodles van zusje Culy zijn een superhandig basisrecept dat je makkelijk naar je eigen hand kunt zetten. Wij vinden het bijvoorbeeld heerlijk om deze noodles aan te kleden met flink wat groenten, zoals gestoomde broccoli en paksoi. En geloof ons maar, dat is een érg goed idee.

In feite kun je voor deze vegan pindakaasnoodles elk soort plantaardige noodlesoort gebruiken. Let er dus even op dat je bijvoorbeeld rijst- of tarwenoodles koopt in plaats van eiermie.

Een kijkje in de remote keuken van de BEDROCK-redactie: Rosa in Portugal

vegan pindakaasnoodles

Bron:

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram (vegan) noodles
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte azijn (toko, of vervang eventueel door rijstazijn)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1/2 eetlepels suiker
  • 1/2 eetlepels chili olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Onze favoriete vitamines en supplementen (mét uitleg waarom we die slikken)

Voor de afwerking:

  • 2 stengels bosui, in ringetjes
  • 2 eetlepels pinda’s, gehakt
  • (Crispy) chili olie

Zo maak je de vegan pindakaasnoodles

Doe de pindakaas samen met de sesamzaadjes, de zwarte azijn, sojasaus, suiker, knoflook en chiliolie in een kom. Mix daarna met een garde tot een gladde saus.

Kook de noodles vervolgens volgens de verpakking. Vul vervolgens 1/4 van een kop met het kookwater en voeg dit toe aan de mengkom. Roer nogmaals. Giet de noodles af en voeg ze toe aan de mengkom. Mix alles door elkaar.

Schep tot slot de vegan pindakaasnoodles in kommen en maak af met de toppings: pinda’s, bosui en wat chili-olie.

vegan pindakaasnoodles
Bron: Culy

Wow: dit gebeurt er met je lichaam als je biologisch eet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vegan Vrijdag: makkelijke pindakaasnoodles
Sluiten