Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Nieuws 1 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Good News: de eerste vegan Burger King ter wereld opent deze zomer

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: de eerste vegan Burger King ter wereld opent deze zomer.

En het is niet eens zo ver van huis!

Vegan voor het klimaat en jezelf

Steeds meer mensen schakelen over naar een vegan dieet en dat is niet zo gek. Veganistisch eten is namelijk de meeste effectieve manier om zelf klimaatverandering tegen te gaan. Wist jij bijvoorbeeld dat de vleesindustrie verantwoordelijk is voor 60 procent (!) van alle broeikasgassen?

https://www.bedrock.nl/plantaardige-whopper-burger-king/

Daarnaast is een vegan dieet ook goed voor de gezondheid. Zo is er bijvoorbeeld een grotere kans dat je hart erop vooruit gaat. Waarom? Als veganist ga je waarschijnlijk meer voeding als amandelen en avocado’s binnenkrijgen. Deze producten zitten vol gezonde vetten die je hart beschermen.

Vegan fast food

Veganisme past dus in een gezonde levensstijl en daar zou je fast food logischerwijs niet direct aan linken. Maar niets is minder waar. Vegans kunnen even goed ongezond eten (denk aan taartjes, koekjes en fast food!), maar dan wel met een vegan burger of vegan kipnuggets.

Waar dit eerst nog lastig te vinden was, komen er nu steeds meer vegan opties bij fast food ketens op de kaart. Bij de Mc Donalds vind je bijvoorbeeld de veganistische Mc Plant Burger.

Vegan Royale

De Burger King gaat echter nog een stapje verder en opent binnenkort de eerste vegan Burger King ter wereld. Je vindt ‘m in Keulen in Duitsland en hij is opgezet in samenwerking met de Vegetarische Slager.

Op de kaart staan alleen maar veganistische opties, waaronder de nieuwe Vegan Royale. Het is een broodje met plantaardige kip, vegan mayonaise, tomaat en sla. Wie een bezoekje wil brengen aan de vegan Burger King, moet wel even opletten, de winkel opent namelijk (helaas) maar tijdelijk: het restaurant is alleen geopend van 7 juni tot 11 juni 2021.

https://www.bedrock.nl/rietjes-burger-king/

Geen zin om helemaal naar Duitsland af te reizen en wil je liever precies weten wat erin je burger zit? Maak dan zelf een vegan burger met deze lekkere recepten van Bedrock.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️