Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 1 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Goodmorning! 5 x een vegan anti-kater ontbijt voor nieuwjaarsdag

Goedemorgen, gelukkig nieuwjaar! Werd jij vanmorgen ook wakker met een droge mond en hoofdpijn? De champagne, cava en andere alcoholische versnaperingen zorgen er met oudjaar voor dat we massaal met een kater wakker worden. De enige oplossing vandaag: veel water drinken en een lekker (en vegan!) anti-kater ontbijt op tafel zetten.

Zo voel je je in no time weer de oude.

Vegan anti-kater ontbijt

Als je oudjaarsavond te diep in het glaasje gekeken hebt (we’ve all been there), dan is het noodzaak om jouw lichaam de volgende dag te voorzien van gezonde voeding. Deze vegan anti-kater ontbijtjes gaan je helpen. Zo voel je je in no time weer de oude.

1. Vegan pannenkoeken met fruit

Vegan pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Je kunt dit ontbijt op veel verschillende manieren maken. Eerder selecteerden we al 5 heerlijke vegan pannenkoekrecepten voor je die stuk voor stuk aanraders zijn. Aan jou alleen nog maar de moeilijke keuze om een favoriet te kiezen.

vegan banana split voor het ontbijt
Bron: Culy

2. Feestelijke banana split

We deelden dit recept voor een feestelijke banana split al als tip voor het kerstontbijt, maar het recept past ook prima tussen deze lekkere vegan anti-kater ontbijtjes. Met dit recept krijg je vitamines, vezels, fruit en eiwitten binnen. Perfect om nieuwjaarsdag mee te beginnen, en nog makkelijk om te maken ook!

3. Luchtige sesam-koffieshake

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze luchtige sesam-koffieshake van onze culinaire zusjes van Culy jouw redding. Door de koffie krijg je meteen een kickstart van jouw dag.

Je hoeft er overigens niet veel handelingen voor te doen: je zet koffie, laat de koffie afkoelen, en doet vervolgens alle ingrediënten in de blender. Even blenden, en klaar. Makkelijker kan toch niet?

Goddelijk luchtige sesam-koffieshake (én vegan!)

vegan ei van GREENFORCE
Bron: GREENFORCE

4. Vegan scrambled eggs

Een paar weken geleden maakten we kennis met de vegan ei mix van GREENFORCE. Deze poedermix gemaakt van tuinbonen dien je aan te lengen met water, waarmee je een mengsel creëert dat qua substantie lijkt op een geklutst ei. Perfect als anti-kater ontbijt dus.

Vega Vrijdag: zelf vegan eiersalade maken van pasta en kikkererwten

Maak jouw ontbijtje af met geroosterd brood en een geprakte avocado, wat blaadjes rucola, een tomaatje, en uiteraard met een beetje peper en zout. Et voila, na deze portie vitamines en vezels voel je je vast een stuk beter.

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit en een plantaardige flat white - staand
Bron: Alpro

5. Vegan granola-ontbijttaart met tropisch fruit

Ontbijten met een stuk taart, wie wil dat nu niet? Deze vegan ontbijttaart kan je het beste een dag van te voren al maken. Vandaag heb je dus niet zo veel aan het recept, maar sla ‘m zeker op voor andere brakke (zon)dagen.

Het fijne van deze ontbijttaart is op zo’n brakke dag dus dat je ‘m al in de koelkast hebt staan als je ‘s morgens wakker wordt, waardoor het je geen moeite in de keuken kost. Ideaal. Daarbij komt: deze vegan granola-ontbijttaart met tropisch fruit is ook nog eens té lekker.

Nog meer inspiratie nodig voor vegan anti-kater ontbijtjes? In dit artikel delen we ook nog een aantal opties: Iets te laat gemaakt vannacht? Dit zijn de lekkerste vegan anti-kater ontbijtjes.

Eet smakelijk!

Waarom is bier en wijn niet altijd vegan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️