Vega Vrijdag: vegetarische zomerpasta met kerstomaatjes en pistache
Heb je met dit warme weer wat minder energie (lees: zin) om te koken? Heb je momenteel vooral zin in lichte, snelle gerechten? Dan is dit recept voor een vegetarische zomerpasta met kerstomaatjes en pistache van culinaire zusje Culy waar je op zat te wachten.
Niet alleen is deze pasta ontzettend lekker, hij is ook nog ‘ns in een handomdraai klaar én 100 procent vega. Wij zien alleen maar voordelen.
> Lees ook: Wat er met je lichaam en hersenen gebeurt als je vega(n) gaat eten
Bron:
Benodigdheden voor 4 personen
- 300 gram spaghetti
- 400 gram rijpe tomaten (evt. een mix van kleuren en soorten)
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 50 gram geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
- 15 gram verse oregano
- 50 gram ongezouten, gepelde pistachenoten
- Zout
Zo maak je de vega zomer pasta
Kook de spaghetti gaar in een pan met flink gezouten water.
Hak ondertussen de knoflook fijn en wrijf ‘m met het lemmet van je mes en een snuf grof zout tot een pasta (dit kan ook in de vijzel). Doe ‘m in een grote kom.
Voeg aan die kom ook de geraspte schil en het sap toe van de citroen, de geraspte kaas en de verse oregano. Meng met een grote scheut olijfolie (ongeveer 4 eetlepels).
Snijd dan de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de kom.
Stamp de pistachenoten in een vijzel tot fijne kruimels. Zet opzij.
Giet de pasta af maar bewaar wat van het pastawater. Voeg de spaghetti toe aan de kom met tomaten en hussel door elkaar. Voeg eventueel wat van het kookwater toe om een mooie, losse saus te maken.
Schep de pasta op de borden en maak af met de gestampte pistachenoten. Deze pasta is zowel warm als koud érg lekker.
Enjoy!
Meer vega(n) recepten
- Lekker én gezond: 3 recepten voor heerlijke vegan bliss balls
- Vega Vrijdag: salade van baby romaine sla met pistachedressing
- Vegan vrijdag: Aziatische currysoep (laksa) met tofu, peultjes en pinda’s