Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Voeding 8 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vega Vrijdag: gezonde wraps met hummus en kerrie-bloemkool

Wil je dit weekend eens iets specialers lunchen dan bammetjes met kaas of appelstroop, maar ook weer niet meteen naar de broodjes (vega)kroket grijpen? Deze gezonde wraps vol groenten van Culy zijn heerlijk! De bloemkool krijgt een stuk meer smaak door het toevoegen van kerrie, en past dan ook nog perfect bij de hummus en rucola.

En o ja, houd je niet van koriander? Met fijngehakte munt is dit recept ook erg lekker.

Ingrediënten voor 2 wraps:

Voor de kerrie-bloemkool:

  • 650 gram bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerrie
  • Zeezout

Verder nodig:

  • 2 Libanese wraps, gewone wraps of pita’s
  • 100 gram rucola
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels verse koriander
  • Hummus
  • Za’atar naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je de gezonde wraps met hummus:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de bosui in ringen. Snijd ook de koriander vast fijn.

Hussel de bloemkoolroosjes in een kom met de olijfolie, kerrie en zout. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten.

Klop in een kommetje voor de dressing de olijfolie en het citroensap door elkaar. Hussel de rucola erdoorheen, samen met de koriander en bosui. Bestrijk de wraps met een flinke eetlepel hummus (afhankelijk van de grootte van je wrap) en bestrooi met de za’atar. Verdeel de rucola eroverheen, gevolgd door de bloemkoolroosjes.

Vouw de onderkant van de gezonde wraps met hummus naar boven en vouw dan de zijkanten naar elkaar toe, zodat je ze in ieder geval enigszins fatsoenlijk kunt eten – in ieder geval een poging tot. Eet smakelijk!

Meer gezonde vegetarische recepten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️