Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 7 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat is een vallei-orgasme en hoe kun je het bereiken?

Het allerlekkerste, allergrootste en meest bevredigendste orgasme wat je ooit beleefd hebt. Zo wordt het vallei-orgasme omschreven door de vrouwen die er bedreven in zijn, maar wat is het eigenlijk precies? En nog belangrijker, hoe kun je het bereiken?

BEDROCK dook in de wereld van de koningin der hoogtepunten: het vallei-orgasme.

Geen hele hoge piek

Misschien heb je de term ‘vallei-orgasme’ al eens horen vallen. Ik kan me herinneren dat ‘ie tijdens het Yoni Retreat ter sprake kwam. Eerlijk gezegd had ik geen idee waar ze het over hadden, maar ik stelde me een oneindig lang en uitgestrekt orgasme voor dat met zachte pieken en dalen (als een vallei) door je lichaam heen sudderde. En ik zat er niet ver naast.

Het is inderdaad een soort orgasme, en dan iets anders dat het piek-orgasme wat de meesten van ons kennen. Waar een normaal orgasme een hele hoge piek heeft, heeft een vallei-orgasme juist een constant verhoogd niveau. Daarbij is het niet alleen een stuk langer, maar voel je het door je hele lichaam. Vrouwen die het hebben ervaren schetsen het als ‘een intens gelukkig gevoel, dat de hele dag kan duren’.

Training van zestien weken

Pfff, de hele dag?! Dat lijkt me eerlijk gezegd doodvermoeiend, maar uit het boek van Marleen Janssens, Alleen voor vrouwen, maak ik op dat het vallei-orgasme als een soort prettige onderstroom in je dagelijks leven aanwezig kan zijn. Het is een andere vorm van seksueel genot, die stromen van energie geeft en nog lang blijft vibreren. En dus niet alleen door je seksuele organen stroomt, maar door heel je lijf.

alleen voor vrouwen
Je koopt het boek hier
Vooral voor vrouwen die moeite hebben met klaarkomen of niet zo vaak zin hebben in seks, schijnt het een uitkomst te zijn. Ze leren zichzelf namelijk op een nieuwe manier in een staat van opwinding te brengen. Maar het vergt wel wat oefening, en oefening vergt tijd. Zestien weken om precies te zijn, als je Marleen’s cursus Zin-in-seks boekt.

Seksuele energie is de sleutel tot een vitaal leven

Overigens heeft ze het vallei-orgasme niet zelf verzonnen. Het bestaat al duizenden jaren en werd ontdekt door de Chinese taoïsten. Zij kwamen erachter dat vrouwen hun seksuele opwinding door bepaalde technieken enorm kunnen verhogen. Tao-trainer Reinoud Eleveld heeft deze kennis naar Nederland gehaald en zo’n tien jaar geleden de eerste Vallei-orgasme cursus gecreëerd.

Reinoud is zijn leven lang op zoek geweest naar kracht en energie en was nieuwsgierig naar de invloed en werking van seksuele energie. Het antwoord heeft hij bij vele leermeesters en meesteressen gevonden en hij geeft het vanuit Taoïstisch oogpunt door. Reinoud: “Seksuele energie is de sleutel tot een lang en vitaal leven en de stuwende kracht onder de processen van bewustzijnsontwikkeling en spiritueel ontwaken.”

Geen ‘quick fix

Seksuele energie is dus energie die door het hele lichaam gestuurd kan worden. Dat gaat niet alleen over seksualiteit, maar ook over het aanwezig zijn in je eigen lichaam, het voelen wat jouw lijf nodig heeft en het optimaal kunnen genieten van jezelf. Het vallei-orgasme is ook wel een een vorm van meditatieve masturbatie. Zeer vergelijkbaar met mindful masturberen.

Het draait er vooral om je aandacht in het hier en nu te houden en de tijd te nemen voor jezelf, je lichaam en je verlangens. Leren voelen wat voor jou goed werkt en pauzes inbouwen behoort hier ook toe. In grote lijnen is de les: stoppen met direct je doel na te streven. Natuurlijk is een ‘quick fix‘ – al dan niet met behulp van de Satisfyer Pro 2 – lekker om je in een gierend tempo naar een hoogtepunt te brengen, maar het loont om jezelf eerst wat af te remmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️