Kim van der Blom
Kim van der Blom Horoscopen 6 mei 2023
Leestijd: 6 minuten

Dit betekent het als je tijdens een bepaalde maanfase bent geboren

Zoals iedereen een eigen sterrenbeeld heeft, heeft ook ieder mens een maanfase die bij zichzelf hoort. De maanfase waaronder jij  geboren wordt, kan veel over jou vertellen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je weet onder welke maanfase je bent geboren. Wij leggen alles uit!

Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Maanfase berekenen

Het klinkt misschien gecompliceerd, maar dat is het dus niet! Het berekenen van je maanfase kan gemakkelijk met deze calculator, die precies uitrekent onder welke maanfase je bent geboren. Bereken jouw maanfase en kom erachter wat deze over jou vertelt.

Nieuwe maan

Iemand die geboren is onder een nieuwe maan is diep van binnen paranormaal begaafd. Jij bent iemand die veel aan het hoofd heeft. De nieuwe maan heeft de energie van de Ram, hierdoor ben je iemand die erg gepassioneerd is in alles wat je doet. Wanneer je iets op het oog hebt, ga je er ook helemaal voor. Geduld daarentegen hebben ze niet veel, je bent namelijk té enthousiast en kan niet wachten om je nieuwe project af te maken.

Als je geboren bent onder een nieuwe maan, omarm dan vooral dat je anders bent. Omarm al jouw rare ideeën en alles wat jou uniek maakt. Wanneer je dit doet zal dit een positief effect hebben op jouw leven. Fun fact: wanneer je bent geboren onder een nieuwe maan zijn jouw zonneteken (sterrenbeeld) en maanteken hetzelfde.

Wassende halve maan (waxing crescent)

Je bent verantwoordelijk voor het bedenken van ideeën en het uitwerken van deze ideeën. Misschien ben je iemand die wat langzamer beweegt dan anderen. Dit komt doordat deze maanfase de energie van Stier en Tweeling bezit. Dit laat wel zien dat je ideeën en gedachtes anders en levendig zijn, maar dat je hier wat langer over doet.

Het is voor jou vooral belangrijk dat je bij jezelf blijft en niet doet wat de rest doet. Je hebt veel potentie om grote dingen te doen, maar het ligt allemaal aan hoe toegewijd je bent. Wees voorbereid op alle groei die je meemaakt in je leven, maar behoud vooral de inspiratie die je hebt terwijl er veel nieuwe kansen jou kant op komen.

Eerste kwartier (first quarter)

Er wordt gezegd dat het eerste kwartier de moeilijkste maanfase is om onder geboren te worden. Er is veel spanning en je zit in dubio over of je op een plek wil blijven of verder wil reizen naar een andere plek. Deze maanfase omarmt de kenmerken van een Kreeft.

Je moet leren om uit je comfortzone te komen en leren oké te zijn met het omgaan met de minder leuke dingen in het leven. Doe je dit niet? Dan blijf je in een cirkel ronddraaien waarin je alle obstakels ontwijkt. Kom deze obstakels juist onder ogen en neem verantwoordelijkheid.

Wassende maan (waxing gibbous)

Als je geboren bent onder de wassende maanfase betekent dit waarschijnlijk dat jouw leven vol onvoorspelbare dingen zit. Jouw leven kent ups en downs. Wanneer je een bepaald doel voor ogen had of een kans zag, gebeurde er iets dat het tegenhield. Ondanks de ups en downs heb je hier altijd omheen kunnen kijken. Dit komt onder andere door de energie van Maagd en Leeuw die bij deze maanfase horen. Je hebt zelfvertrouwen en je bent slim genoeg om alle obstakels te overwinnen.

Deze maanfase is een van de makkelijkste om mee om te gaan en is gemaakt om in jouw voordeel te werken. Dat is dan ook wat je moet doen. Verander negatieve dingen in iets positiefs en elke down in een up. Deze maanfase heeft veel slimme mensen geproduceerd en je hebt van nature een positieve mindset. Houd dit vast!

Volle maan

Geboren zijn onder een volle maan betekent dat de energie die jij uitstraalt voor iedereen te zien is. Jouw energie, emoties en personaliteit zijn sterk. De volle maan bevat de kenmerken van een Weegschaal. Dit betekent dat je een erg sociaal persoon bent, die houdt van relaties en je liefdesleven balanceren met vriendschappen.

Je bent overal, maar op een goede manier. Dit kan soms wat zwaar voor je zijn, doordat je je omringt met veel energieën, waaronder die van jezelf. Dit allemaal terwijl je probeert te achterhalen of iemand een goed persoon is of niet. Jij hoeft je nooit zorgen te maken over of iets voor jou verborgen wordt gehouden. Kijk om je heen, naar wat anderen overkomt en hoe je hiervan kunt leren.

Afnemende maan (waning gibbous)

Geboren worden onder de afnemende maanfase betekent dat je iemand bent die erg redelijk is. Je hebt geleerd van de verschillende emoties die je door het leven heen hebt gevoeld. Je hebt van alles gezien, maar nu is het tijd om te relaxen en om te kijken naar jouw leven en te reflecteren op alles wat je al hebt meegemaakt.

Door de energie van Schorpioen en Boogschutter die deze maanfase regeren,ben je iemand die veel mentale, spirituele of emotionele transformaties doormaakt, terwijl je allemaal nieuwe ideeën hebt en nieuwe trends bedenkt.

Jij bent iemand die deze transformatie gebruikt om het grotere geheel te kunnen zien. Mensen die geboren zijn onder de afnemende maan hebben van nature veel geluk en succes. Dit komt door alle ideeën die je hebt en waar je nog mee komt.

Je hebt alleen soms het probleem om de verkeerde dingen prioriteit te geven of dingen helemaal geen prioriteit te geven. Focus je te veel op een bepaalde fase van je leven, neem dan een stap achteruit om ook op andere dingen te kunnen focussen.

Laatste kwartier (third quarter)

Als je geboren bent onder deze maanfase ben je een ambitieus persoon. Deze maanfase heeft kenmerken van een Steenbok, hierdoor streef je van nature naar succes, maar je bent het ook nog eens! Je hebt grootste ideeën die je met mensen moet delen en uitwerken. Kijk wel naar welke ideeën werken en welke niet, laat degene die niet werken ook los. Deze maanfase focust op het loslaten van oude dingen die je tegenhouden om verder te gaan.

Heb je ideeën of situaties waar je niet meer geassocieerd mee wilt worden? Wees niet bang om hier afstand van te nemen. Daarnaast heb je een zorgzame energie, als je echt om iemand geeft, ben je niet bang om de tijd voor diegene te nemen. Jij gaat succesvol zijn en de oude dingen achter je laten.

Afnemende halve maan (waning crescent)

De afnemende maan wordt gezien als het zusje van de nieuwe maan als we kijken naar de paranormale gaven die ze allebei delen. Deze maanfase heeft kenmerken van Waterman en Vissen. Soms heb je het niet door, maar het kan soms wat te veel worden voor je. Je pakt alle energie van de mensen om je heen en hun gevoelens op. Doe het daarom ook rustig aan.

Op een langzaam tempo beweeg je door alles heen en verbeter je je leven. Jouw tempo hangt helemaal af van hoe graag je wilt leren en de lessen die je al hebt geleerd wil accepteren. Als je blijft vechten, is het moeilijk om te achterhalen wat je precies uit het leven kan halen. Leer om je ego en ziel te scheiden en luister naar je intuïtie. Het gaat bij deze maanfase er vooral om wat jij voelt.

Moeten we ons zorgen maken om de return van Saturnus? Dit is wat het inhoudt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️