Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Nieuws 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit 3 sterrenrestaurant in New York wordt geheel vegan

Vorig jaar werd New York hard getroffen door de pandemie, maar vandaag de dag ziet het er een heel stuk beter uit voor de New Yorkers. Het aantal ziekenhuisopnames en infecties is sinds november niet zo laag geweest. Daarom begint de Amerikaanse staat nu met het versoepelen van de maatregelen. Vanaf 19 mei mogen winkels, musea, bioscopen én restaurants weer mensen ontvangen.

Eén van de restaurants die eindelijk weer open mag is het 3 Michelin sterrenrestaurant Eleven Madison Park. In al die tijd (15 maanden!) dat het restaurant dicht was, had de eigenaar veel tijd om na te denken over voeding en duurzaamheid. Dit leidde tot een rigoureus en vooral inspirerend besluit: al het vlees én alle dierlijke producten gaan van de kaart.

Huidige voedselsysteem gewoonweg niet duurzaam

De man achter de vegantransformatie is Daniel Humm, de chef en eigenaar van het toprestaurant. In een statement op zijn website zegt hij: ”We hebben altijd rekening gehouden met de impact die we hebben op het klimaat. Toch werd het steeds duidelijker dat het huidige voedselsysteem gewoonweg niet duurzaam is.”

De Week Zonder Vlees start nu: alvast 7 héérlijke vega(n) gerechten

Waar de kaart eerst voor een groot deel uit vleesgerechten bestond, worden deze nu allemaal vervangen door plantaardige versies. Chef Humm: ”Elk gerecht is gemaakt van groente uit de zee of van de aarde. Ook gebruiken we fruit, paddenstoelen, granen en nog zoveel meer.”

Veganistisch eten op sterrenniveau

De New Yorkse vegan Bourgondiërs moeten nog heel even geduld hebben, want Eleven Madison Park opent op 10 juni 2021. Misschien is dat ook wel beter, want dit betekent nog wat extra tijd om te sparen. Een meergangendiner bij het toprestaurant kost namelijk 335 dollar per persoon.

Vegans hebben twee keer zo vaak seks als vleeseters

Wil je ook veganistisch eten op sterrenniveau, maar liever een stukje dichter bij huis? In Parijs vind je het veganistische ONA, wat staat voor Origine Non Animale (niet-dierlijke oorsprong). De eigenaresse is de jonge chefkok Claire Vallée en zij wist onlangs ook een Michelinster te bemachtigen. Wat een héérlijk nieuws!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️