Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De Week Zonder Vlees start nu: alvast 7 héérlijke vega(n) gerechten

Omdat een beetje vegetarische kookinspiratie nooit kwaad kan én de Week Zonder Vlees vandaag van start gaat (van 8 t/m 14 maart 2021) wordt het hoogtijd voor een paar heerlijke vegan recepten om de week easy peasy mee door te komen.

Met de Nationale Week Zonder Vlees wordt het hele land uitgedaagd om 7 dagen lang te koken zónder vlees en zich helemaal onder te dompelen in de wereld van vegetarisch eten. Dat is niet alleen goed voor het milieu, dierenlevens en je gezondheid, er komt ook een wereld aan smaak, kleur en misschien wel nieuwe ingrediënten bij kijken.

Laat je alvast inspireren door volgende héérlijke vega(n) gerechten.

Vandaag begint de Week Zonder Vlees! Dit bespaar je met een week vega eten

7 héérlijke vega(n) gerechten

Samen met zusje Culy zochten we 7 vega(n) gerechten uit die bewijzen dat plantaardig eten helemaal niet inboet op smaak. Welke ga jij deze week maken?

1. Gyoza met oesterzwam, pinda’s en chili-olie

Heb jij ze weleens gemaakt, van die Aziatische gyoza? Het handige aan gyoza’s is dat je ze kunt vullen met alles wat je maar wil, dus waarom geen vegan versie? De vulling in dit recept bestaat uit oesterzwam, crispy chili-olie, pinda en gember.

Ontzettend lekker en bovendien nog een mindful klusje ook.

Bron: Culy

> Recept: vegan gyoza met oesterzwam en pinda’s

2. Laksa

Laksa is één van de favoriete soepen van de Bedrock-redactie. Niet alleen is deze kokossoep erg lekker, ze bevat ook heel wat gezonde kruiden en specerijen (zoals kurkuma en gember): ideaal om je weerstand een boost te geven.

vegan laksa
Bron: Culy

> Recept: laksa met tofu en peultjes

3. Pindamelk

Pindamelk is een fijne nieuwkomer in het lijstje plantaardige melken. Hoewel we ze nog niet hebben gespot in de rekken van de supermarkt, gokken we dat dat een kwestie van tijd is. Tot die tijd kun je pindamelk heel makkelijk zelf maken, super lekker.

vegan pindamelk
Bron: Culy

> Recept: plantaardige pindamelk

4. Havermout met grapefruit & pompoenpitten

Havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop: zo gemakkelijk kan een lekker plantaardig ontbijtje zijn. Als dat geen krachtvoer is, dan weten wij het ook niet meer.

vegan havermout als voorbeeld van vegan recepten
Bron: Culy

> Recept: vegan havermout met grapefruit

5. Risotto met bier en pindakruim

Heb je weleens risotto met bier gemaakt? Echt doen, want wat met wijn kan, kan dus ook met bier. Het geeft een volle, rijke smaak aan de risotto. Heerlijk in combinatie met paddenstoelen, edelgist en pindakruim. Vervang voor een vegan versie de roomboter door plantaardige boter (die van Max & Bien is érg goed) of gebruik olijfolie en gebruik vegan bier.

vega(n) risotto met bier
Bron: Culy

> Recept: risotto met bier en pindakruim

6. Vegan hamburger

De Beyond Burger komt qua smaak en textuur zó bewonderenswaardig dicht bij een gewone hamburger, dat het wel tovenarij lijkt. Zusje Culy maakte er een gruwelijk lekkere vegan burger mee.

vegan burger
Bron: Culy

> Recept: vegan hamburger

7. Tostadas met avocado en zoete aardappel

Tostadas zou je kunnen zien als de Mexicaanse versie van een sandwich: je rolt ze niet op zoals een wrap, maar eet ze gewoon zo. Kan ook niet anders, want voor een tostada wordt de tortilla eerst knapperig gebakken en daarna versierd met allerlei zalige toppings. Dit is nog eens een vegan fiësta!

vegan tostadas
Bron: Culy

> Naar recept: tostadas met avocado en zoete aardappel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️