Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 16 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 sterrenbeelden zijn het meest romantisch, aldus de kosmos

Sommige mensen zijn gewoon nét een tikkeltje romantischer dan anderen. Romantische types houden niet alleen af en toe de deur voor je open, helpen je graag met zware tassen tillen, sturen je een lief berichtje op belangrijk momenten, maar houden ook rekening met waar jij gelukkig van wordt. Volgens de astrologie zijn deze vijf sterrenbeelden het meest romantisch.

Natuurlijk kun je niet elke karaktereigenschap afschuiven op je sterrenbeeld – want de ene Ram is de andere Ram niet -, maar ons zonneteken (je sterrenbeeld inderdaad), kan wél het één en ander over je karaktereigenschappen verklappen.

En zo ook over je romantische trekjes, als we de kosmos mogen geloven.

Romantische sterrenbeelden

Ben je gek op briefjes schrijven voor je lover, vind je het leuk om bloemen mee te nemen en te dineren bij kaarslicht? En word je om de haverklap verliefd? Ja hoor, het moge duidelijk zijn: dan ben je een eerste klas romanticus. Walg jij eerder bij het denken aan deze romantische clichés? Dan ben je duidelijk geen natuurlijke cupido.

Of je wel of niet gezegend bent met een flinke dosis romantiek in je, zou je niets aan kunnen doen als we de sterren mogen geloven. Je sterrenbeeld zou namelijk veel kunnen vertellen over of je houdt van romantische afspraakjes en wegzwijmelt bij het zien van de Notebook.

Volgens de astrologie zijn er namelijk vijf sterrenbeelden die van nature duidelijk een stuk romantischer zijn dan de anderen! Dit zijn ze:

1. Steenbok

Over het algemeen staan Steenbokken bekend als koppige, energieke en impulsieve mensen die van flink veel passie houden. Juist die combinatie maakt een Steenbok een geboren romanticus. Eén ding weet je in elk geval zeker als je date met een Steenbok: saai zal het niet snel worden.

2. Vissen

Het sterrenbeeld Vissen staat bekend als een gevoelig type dat veel emoties ervaart, en ja; dus óók op romantisch gebied. Vissen houden van diepe gesprekken, quality time samen hebben en een zachte energie, dát maakt Vissen hartstikke romantisch om mee te daten.

3. Weegschaal

Weegschalen staan bekend om hun goede sociale skills en eindeloze creativiteit. Deze sterrenbeelden houden daarom van hun best doen om er een romantische date van te maken, en niet zo’n beetje ook. Zelfs een jarenlange relatie weet een Weegschaal te blijven opspicen met bijzondere en avontuurlijke dates.

De leuke kanten van het daten met jouw sterrenbeeld (en die van je lover)

4. Stier

Stieren staan bekend om hun liefde voor thuis, comfort en ook wat luxe. Dat maakt ze een hartstikke romantisch sterrenbeeld omdat ze je graag in de watten leggen en écht tijd voor je vrijmaken. Het duurt misschien even voor je het hart van een Stier hebt gestolen, maar als dat je eenmaal is gelukt, dan kan je je klaarmaken van één groot romantisch avontuur.

5. Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft is emotioneel en gevoelig. Een lover is voor dit waterteken ontzettend belangrijk, en houdt dan ook echt van romantiek, de liefde in het algemeen en de stabiliteit en zekerheid die het biedt. Een echte cupido dus!

Staat jouw sterrenbeeld niet in het rijtje maar vind jij jezelf wél romantisch, of misschien wel andersom? Dan is de kans groot dat jouw maanteken of ascendant misschien wel in in bovenstaande rijtje staat. Benieuwd hoe je jouw andere astrologische tekens berekent? Zó werkt jouw birth chart, en waarom je jouw geboortekaart wilt leren begrijpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️