Bedrock's expert
Bedrock's expert Spiritualiteit 12 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze 3 spirituele tools maken je zakelijk succesvoller

Misschien doe je weleens yoga om leniger te worden, trek je af en toe een kaart om je te helpen in bij date-stress, of gebruik je Ayurvedische self-care rituelen zoals tongschrapen en dry brushing. Maar  spirituele tools zijn niet alleen ontzettend fijn in je persoonlijke leven, ook op zakelijk gebied kunnen ze je enorm helpen. Steffy Roos Du Maine schreef er een heel boek over: Mindful & Miljonair, de spirituele gids voor zakelijk succes.

Op BEDROCK deelt ze haar top 3 tools om zakelijk succes aan te trekken.

Tip #1: Law of Attraction voor je zakelijke droom

De wet van aantrekkingskracht: you hate it or you love it. Het idee achter de Law of Attraction is dat onze ideeën en gedachten het universum ingezonden worden en dat jij als een magneet de dingen aantrekt die op dezelfde frequentie zitten als jouw gedachten.

Ik gebruik deze wet door mijn business dromen heel levendig te visualiseren, alsof ik er al ben. Op deze manier manifesteer ik mijn eigen werkelijkheid. Hoe dit werkt? Omdat je jezelf zo succesvol voor je ziet, ga je sneller geloven dat je daar ook daadwerkelijk kunt komen.

Spanje is het eerste land dat gaat experimenteren met de 4-daagse werkweek

Je creëert een plaatje van hoe je dan al bent, maar je brein ziet weinig verschil tussen wat echt is en wat fantasie is. Zo oefen je dus al met het uit laten komen van je dromen. En het mooie is, dat je dan sneller de stappen durft te zetten die nodig zijn om de succesvollere versie van jezelf te worden, want je gelooft nu echt dat je daar gaat komen!

Je shift als het ware naar een hogere energie, gaat de dingen doen en durven die nodig zijn bij jouw droom uit te komen, en trekt ze op deze manier daadwerkelijk aan.

Tip #2: Ayurvedische dagindeling

Okay, je weet nu wat je business droom is en visualiseert er lekker op los. Nu wil je je dag zo goed mogelijk indelen, zonder kapot te zijn als je ’s avonds in je bed ligt. De Ayurvedische dagindeling werkt zo fijn omdat het rekening houdt met de taken en activiteiten die goed samengaan met de dosha van dat tijdstip.

Drukke dag voor de boeg? Begin de dag zen met deze ochtendroutine

Dit maakt je veel effectiever, productiever en brengt je meer in flow, omdat je werkt in het ritme van de natuur.

  • 00-10.00: Kapha. De ochtend gebruik je voor een voedzaam ontbijt, meditatie en self-care rituelen, zodat je goed aan je werkdag begint.
  • 00-14.00: Pitta. Pitta heeft een krachtige energie, dus gebruik je de middag voor taken waar je veel focus voor nodig hebt. Deze tijd kun je gebruiken voor work-work-work, de ideale tijd om door je mailbox te rammen en je to-dolijst af te vinken.
  • 00-18.00 Vata. Vata is dromerige energie, dus de namiddag kun kun je het beste gebruiken voor je creatieve taken. Gebruik deze tijd om te brainstormen of te fantaseren over nieuwe plannen, je zult nu veel makkelijker outside the box denken en innovatiever zijn.

Tip #3: trek een kaart voor lastige kwesties

Blijf je maar twijfelen voor een zakelijke kwestie? Waarop moet je je focus leggen, wat is de volgende stap in je carrière, of waar moet je aan denken voordat je je nieuwe idee gaat lanceren? In dit soort vragen is er vaak geen goed of fout, maar is het wel heel handig om je intuïtie een handje te helpen.

Door het trekken van een kaart zal je onderbewustzijn iets aan je vertellen, doordat je direct een link legt tussen de kaart en waar je (diep van binnen) al aan dacht. Dit kan zijn doordat we met onze energie een bepaalde kaart aantrekken die ons iets wil vertellen, of misschien is het gewoon toeval.

Mindful en miljonair: “Spiritualiteit heeft me een succesvollere ondernemer gemaakt”

Het gekke is wel dat het altijd werkt! Ik gebruik zelf het Mindful & Miljonair kaartendeck, maar er zijn echt geweldig veel keuzes, dus kies een deck waartoe je je direct aangetrokken voelt en eentje die mooi op je bureau staat. Het fijne aan een deck op je bureau, is dat een visuele reminder is dat je af en toe even op de pauze-knop kunt drukken. Want als je ergens op vastloopt en je gedachtes maar in rondjes blijven draaien, is het ‘t beste om even een stap terug te nemen.

Las een rustmomentje in door de kaartendeck te schudden, even naar binnen te keren en een vraag te formuleren (de vraag vertelt je namelijk al zoveel!) en dan rustig aan te voelen welke kaart je wilt omdraaien. Neem vervolgens wat tijd om de kaart en je reactie daarop te overdenken, en je kunt daarna weer met megaveel positieve energie verder.

Steffy Roos du Maine staat als ondernemer aan het hoofd van letselschadebureau JBL&G waar zij leiding geeft aan 65 werknemers verdeeld over 2 vestigingen. Door spiritualiteit in te zetten vond ervaarde zij meer rust én wist zij haar bedrijf te laten groeien. Ze schreef er zelfs een boek over: Mindful & Miljonair en je kunt nu ook meedoen aan haar gelijknamige cursus om een rijk leven te creëren in de breedste zin van het woord en jezelf en je carrière naar een hoger plan te brengen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️