Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Dry brusing: wat is het en is het nou wel of geen aanrader?

Dry brushing: het is zo’n beautytrend waar we – of we nou willen of niet – niet echt omheen kunnen. Hoewel we soms een beetje moe worden van de ene na de andere trend in food- en beautyland, zit er achter sommige rituelen of methodes, een goed verhaal. Hoe zit dat met dry brushing?

Om te beginnen is dry brushing geen trend die net om de hoek komt kijken, maar een eeuwenoude methode waarmee je je haar en vooral je huid een opfrisbeurt kan geven.

Wat is dry brushing?

Dry brushing is een ander woord voor het droog borstelen van je huid (of nou ja, eerder gezegd de vertaling dus) en een zogezegde simpele manier om je huid een boost te geven. Je huid droog borstelen? Dat klinkt best raar en ook onnodig, toch?

https://www.bedrock.nl/zomer-skincare-routine/

Het droog borstelen moet je dan ook niet letterlijk nemen, maar droog borstelen wordt gezien als een manier van exfoliëren, ofwel scrubben. Dat doe je in ronddraaiende bewegingen met zo’n lange houten borstel met zachte haartjes eraan. Voordat je onder de douche springt of een bad neemt, masseer je de haartjes over je lichaam.

Waarom? Door de dode huidcellen zachtjes weg te ‘borstelen’ geef je je huid de kans om het proces van celvernieuwing in gang te zetten. Door ronde bewegingen te maken over je huid – wat overigens het grootste orgaan van je lichaam is – wordt zowel de bloedsomloop gestimuleerd, maar ook je de werking van je lymfesysteem.

Met zo’n zachte massage met een borstel zorg je ook meteen dat het vuil van je huid komt en maak je je poriën goed schoon. Op zich geen overbodige luxe.

Dry brushing in verschillende tradities

Je huid masseren met een borstel is zoals gezegd dus niets nieuws. In Japan wordt het al eeuwen gedaan met een zogeheten loofah, de oude Grieken deden het met metalen veilen, in de oudste Indiase geneeswijze Ayurveda gebruiken ze een zijden handschoen en weer in Finland gebeurt het met berkentwijgenblad, wat tijdens een opgietsessie (in een Finse sauna uiteraard) op je huid wordt geklopt.

Ga voor een stralende huid met vegan collageen

De borstel die tegenwoordig wordt gebruikt, heeft zachte haren gemaakt van natuurlijke materialen, wat het heerlijk zacht maakt.

Omdat de ronddraaiende bewegingen je huid stimuleren en zouden zorgen een heuse energie boost, wil je dry brushing het liefste toevoegen aan je ochtendritueel zodat je de hele dag kan genieten van je opkikker van je huid.

Tenminste het proberen waard, toch?

Luistertip! 🎧

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️