Slecht geslapen? Zo kom je de dag door

Uitgeput wakker worden, omdat je nauwelijks hebt geslapen... Niet heel bevorderlijk voor je humeur. Het liefst zou je nog even blijven snoozen, maar het best is om wél je bed uit te stappen. Met deze tips kom je (redelijk) fris de dag door.

Skip de koffie

Het is natuurlijk verleidelijk om meteen naar een kop koffie te grijpen, maar dat kun je juist beter niet doen. Koffie zorgt voor meer stresshormonen in je lichaam. Daarnaast kan het je hongergevoel onderdrukken, waardoor je blijft teren op de energie van de koffie en geen energie binnenkrijgt uit echt voedsel.

Drink kruidenthee

Een kop kruidenthee kan je nieuwe, frisse energie bezorgen. Probeer bijvoorbeeld gemberthee om je zintuigen wakker te maken, en voor een échte energieboost kun je zoethoutthee proberen.

Zet je favoriete muziek op

Zet als je wakker wordt je favoriete playlist op. Luisteren naar je lievelingsmuziek geeft je humeur een oppepper en zorgt voor een glimlach op je gezicht.

Neem een koude douche

Een koude douche stimuleert je bloeddoorstroming en maakt je alert. Voel je niet zoveel voor een volledige koude douche? Eindig dan je warme douche met 30 seconden koud water. Die 30 seconden vallen heus wel mee…

[source id=”attachment_4771″ align=”center”]Ontbijten-H.-Daria-Nepriakhina[/source]

Eet binnen een uur nadat je opstaat

Als je niet goed uitgerust bent, komt je lichaam automatisch in de stress-modus en pompt het cortisol en adrenaline door je lijf. Wanneer je te lang wacht met eten, gaat je lichaam nog harder werken om deze hormonen door je lijf heen te pompen. Het gevolg hiervan is dat je de hele dag zin hebt in koolhydraten, een slecht humeur hebt en je energiepeil de hele dag laag zal zijn.

Haal een frisse neus

Als je moe bent, kan de buitenlucht je een oppepper geven. Ga naar buiten en maak bijvoorbeeld een wandeling. Ook al heb je geen zin, het zal je goed doen!

Fake it ’till you make it

Je ziet er alles behalve uitgerust uit, maar faken kan in sommige gevallen helpen. Het is waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt, maar ga tóch voor een frisse make-uplook en spuit je favoriete parfum op. Het helpt je om er frisser uit te zien en je gaat je vanzelf ook zo voelen.

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Slecht geslapen? Zo kom je de dag door
Sluiten