Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 8 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

My Love: Six Stories of True Love op Netflix brengt een ode aan ware liefde

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer tippen we My Love: Six Stories of True Love, een intiem portret van 6 koppels die al decennia lang liefde met elkaar delen.

Ware liefde: bestaat het echt? Al eeuwenlang buigen filosofen en denkers zich over deze vraag. En hoewel er voor- en tegenargumenten bestaan, zijn er in ieder geval ook voldoende bewijzen dat het kan. Die vind je onder meer in Six Stories of True Love op Netflix, een docu die je geloof in ware liefde weer wat sterkt.

Geloof jij niet in ware liefde? Psychiater Dirk de Wachter geeft je weer hoop

Six Stories of True Love

In Six Stories of True love worden 6 koppels uit de VS, Spanje, Brazilië, Japan, Korea en India een jaar lang gevolgd. Elke aflevering wordt een andere liefdesrelatie in de kijker gezet. Zo zien we in de eerste aflevering hoe de Amerikaanse Ginger en David erin geslaagd zijn om een gezin groot te brengen op hun eigen boerderij en zien we in aflevering 3 hoe de Japanse Kinuko zorgdraagt voor haar ernstig zieke man.

Dit is het nr. 1 vereiste om ware liefde te vinden

De uitdagingen waarmee de koppels worstelen zijn herkenbaar en uit het leven gegrepen. Dat dit pure, rauwe en intieme beelden oplevert hoeft je niet te verbazen. Mooi is bijvoorbeeld hoe je als kijker inkijk krijgt in verschillende vormen van affectie: van een verrassingskusje in de ochtend tot aandacht besteden aan de behoeften en noden van de partner.

Stof tot nadenken

Naast ontroerende beelden behandelt Six Stories of True Love ook vraagstukken waarmee we op een gegeven moment allemaal geconfronteerd zullen worden.

We zijn romantischer dan we denken (en waarom geloven in de ware liefde positief is)

Want wat als je als je ouder wordt en je beseft dat je niet lang meer hebt samen? Welke angsten brengt dat met zich mee? Niemand kan immers de tijd vertragen, dus hoe ga je daar het beste mee om? Ook wordt bij de koppels gepolst wat volgens hen hét geheim is van een lang en succesvol huwelijk.

Heb je nog geen plannen vanavond? Doe jezelf een plezier en kijk Six Stories of True Love, je gaat het je niet beklagen…

Waarom je waarschijnlijk met de verkeerde persoon gaat trouwen

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Het verschil tussen ware liefde en gehechtheid volgens een monnik

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️