Fleur Broeders
Fleur Broeders Psyche 8 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Aan deze signalen herken je of je een moeilijk persoon bent (herken jij jezelf erin?)

Wie ben ik en hoe zit ik in elkaar? Dat is een vraag waar we het antwoord graag op willen weten. Vandaar natuurlijk ook alle persoonlijkheidstesten die je bijvoorbeeld online kunt vinden. Zo heb je ook de Difficult Person Test. Misschien herken jij jezelf hier wel in als een moeilijk persoon. BEDROCK legt uit en helpt je verder.

Wat willen we eigenlijk halen uit zo’n persoonlijkheidstest? Het kan leuk zijn om jezelf te verdiepen in je testresultaat en de overeenkomsten die je ziet tussen de uitslag en je persoonlijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de Myers-Briggs-test of juist de birth-chart uit de astrologie. Het kan een gids zijn die je helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. De Difficult Person Test kan dit ook voor jou doen.

Difficult Person Test

Misschien heb je er al van gehoord, want de test stijgt in populariteit dankzij sociale media. Het is een online quiz die is ontworpen om te bepalen of iemand moeilijk is in de omgang. Zomaar bedacht? Nee, het is geïnspireerd door persoonlijkheidsonderzoek door klinisch psycholoog Chelsea Sleep.

Wat is jouw communicatiestijl? Doe de test

Wil je de test doen? Dat kan op deze website. IDRlabs, de makers van de website, hebben gezegd dat de test is gemaakt op basis van wetenschappelijk onderzoek. Sleep heeft andere media verteld dat ze zelf niet betrokken was bij het maken van de Difficult Person Test.

7 signalen van een moeilijk persoon

Het gaat hier dus om zeven signalen die kunnen wijzen naar het zijn van een moeilijk persoon. Laten we kijken naar de eigenschappen die de test als moeilijk beschouwd:

  1. Hardvochtigheid

Dit betekent dat je ongevoelig bent, met een wrede minachting voor anderen. Kan ervoor zorgen dat mensen zich onveilig of defensief voelen rond deze persoon.

  1. Grootsheid

Je houdt van een onrealistisch gevoel van superioriteit. Kan leiden tot opscheppen, afwijzend zijn tegenover anderen of geloven dat iemand boven de normale regels of grenzen staat.

Doe de DISC-kleurentest om jezelf beter te leren kennen

  1. Agressiviteit

Vijandig, gewelddadig of krachtig gedrag passen in dit plaatje. Het zoeken naar harmonie of vrede met andere mensen ligt hier niet voor de hand.

  1. Verdenking

Je hebt zwaar het vermoeden dat er iets mis is zonder bewijs te hebben. Er zijn natuurlijk gevallen waar dit nuttig kan zijn, maar het kan ook uit de hand lopen.

  1. Manipulatief

Je probeert vaak het gedrag of de emoties van een ander te beïnvloeden. Vaak voor je eigen doeleinden. Manipulatie is een eigenschap waarmee je mensen onder druk zet.

Deze karaktereigenschap verklapt hoogstwaarschijnlijk dat je een hoog IQ hebt

  1. Dominantie

Heeft betrekking tot het hebben van macht over anderen. Een dominante persoonlijkheid is moeilijk in de omgang, wat zorgt voor een echte uitdaging.

  1. Risiconemer

Je bent een risiconemer wanneer je bereid bent risicovolle acties te ondernemen. Ook hier zijn zeker voordelen, maar wanneer er niet wordt nagedacht of impulsief wordt gehandeld, dan kan er chaos ontstaan.

Wat nu?

Herken jij jezelf hierin of zegt de test dat je een moeilijk persoon bent? Maak je vooral geen zorgen. Als je je gedrag wilt aanpakken, dan kan je altijd terecht bij een therapeut. Zij helpen je te leren hoe je hiermee moet omgaan. Doe dit alleen als je écht gemotiveerd bent. Dit is namelijk een stap die alleen jij kan zetten.

Welk type ben jij? Dit zijn de 8 persoonlijkheidstypen volgens psycholoog Carl Jung

Maar maak je echt geen zorgen. Het feit dat je de test neemt of kijkt naar jezelf, laat al zien dat je jezelf beter wil leren kennen. Werk samen en wees aardig voor jezelf en anderen om je heen. Dat is de grote boodschap en dat begint bij het weten wie we zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️