Tanja Terstappen
Tanja Terstappen Welzijn 12 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

Let’s get it on… Met jezelf

Soms zit je niet helemaal lekker in je vel. Letterlijk niet. Er zou wel een kilootje afkunnen, je hebt een opgeblazen buik en je bent moe. Laat staan dat je zin hebt om een mooi lingerie-setje uit de kast te trekken en je benen glad te scheren. Nou, en probeer je dan maar eens op te winden voor een gezellig onderonsje in de slaapkamer. Zonde. Want een goede sekspartij kan er juist voor zorgen dat je je weer beter voelt.

Deze 3 simpele tips brengen je weer in contact met je seksualiteit.

Zorg voor jezelf

Een verzorgd lijf is een sexy lijf. En verzorgen bedoelen we op álle verschillende manieren. Lief zijn voor jezelf, luisteren naar je lichaam, jezelf rust gunnen, eten en drinken wat je lijf lekker vindt, zorgen dat je je bewust bent van jezelf en je omgeving.

Bewegen en aandacht besteden aan je lijf zijn daarin belangrijk. Bijvoorbeeld door yoga, sport, meditatie of heel simpel je handen en voeten te masseren als je op de bank zit. Maak contact en ontdek waar je verlangen ligt. Niet alleen in seks, maar ook in verzorging, voeding en sociale contacten.

Must read: De seks lijkt te draaien om het orgasme – wat als dat niet (makkelijk) lukt?

Neem bovendien de tijd om jezelf te verzorgen. Neem een warme douche, zorg dat je bikinilijn is bijgewerkt, je benen gescrubd en dat je je insmeert met een lekkere olie. Draag mooi, verzorgd ondergoed (echt; stop met het dragen van oude, verwassen onderbroeken!). Voor jezelf. Elke dag.

Maak een ritueeltje dat voor jou werkt. Als je jezelf en lijf goed kent, er contact mee maakt, het onder controle hebt en er lief voor bent, voel je je beter en aantrekkelijker. En als jij jezelf sexy en aantrekkelijk vindt, ben je dat ook voor anderen.

Bovendien kan mindfulness hartstikke sexy zijn. Door je bewust te zijn van je bewegingen, met aandacht je huid en je lichaam te verzorgen en kalmte op te zoeken in je lijf. Probeer rustig te bewegen. Als je loopt, loop mindful.

Voel je hand langs je been gaan, haal je hand door je haar en voel hoe het in je nek valt. Laat af en toe je hand langs je borst glijden, rustig, zodat het alleen jou zelf opvalt. Voel de wrijving van je shirt op je huid. Die sensaties zijn sexy, en misschien betrap je jezelf wel op een kriebel in je buik als je erop gaat letten. Als je je bewust bent van je gevoeligheden en ze op gaat zoeken terwijl je bijvoorbeeld achter je bureau zit, ga je je vanzelf meer connected voelen met je seksualiteit. Wedden dat je automatisch meer zin hebt?

Dagdromen over seks

Onderzoek laat zien dat sexy dagdromen testosteron bij vrouwen vrijmaakt. Dat betekent dat als je fantaseert over seks, flashbacks hebt, of sexy gedachten stimuleert door erotische verhalen te lezen of porno te kijken, je lichaam zich klaar maakt voor het moment.

Lees ook: The Sex Issue: hoe het komt dat we állemaal seksfantasieën hebben (ja, jij ook)

Praten over seks met vriendinnen of je partner kan dus ook very interesting zijn. Niet alleen leer je zo meer over wat anderen fijn vinden in bed en maakt het je zekerder, het zet bovendien je hoormoongestel aan het werk. Je libido schiet omhoog en dat straal je uit. Subtiel dan.

Orgasme

Volgens onderzoek van de Universiteit van Michigan komt er bij een orgasme dopamine, endorfines en oxytocine vrij. Deze hormonen verdringen cortisol, het stresshormoon. Er is niets dat je zó laat connecten met je lijf en terugbrengt in het NU dan een orgasme.

Elke spier in je lijf spant zich aan, en ontspant zich. Er worden letterlijk hersengebieden uitgeschakeld tijdens het vrouwelijk orgasme, dus je reset volledig. Na een (goed!) orgasme daalt je hartslag, ontspannen je spieren en verlaagt je stresslevel. Daar kan geen sport, shake of meditatie tegenop.

Door te masturberen, leer je bovendien je lijf goed kennen waardoor je beter weet en kunt aangeven wat je wil in bed. En dat maakt je weer zelfverzekerder en dus woest aantrekkelijk.

More The Sex Issue

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️