Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 31 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe hou je de seks leuk in een lange relatie?

De eerste tijd van je relatie kan je je handen niet van elkaar afhouden. Seks in de keuken, nog even snel voor werk of een spontane vrijsessie na het strand. Helaas sluipt de sleur er bijna altijd in, naarmate je langer samen bent. Kan jouw seksleven wel een boost gebruiken? Dit is het geheim voor leuke seks in een lange relatie.

Dit de standaard

Helaas is het zo dat de zin in seks naarmate de verliefdheid wegebt, ook afneemt. Ongecompliceerde lust zoals in het begin van je relatie, duurt maar 6 maanden tot een jaar. Het spontane en moeiteloze verdwijnt. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet erg te zijn. Het gaat erom hoe jullie je allebei erbij voelen.

Oeh la la: hier komen je seksdromen vandaan (aldus de wetenschap)

Vaak wordt er gezegd dat je in een lange, gezonde relatie minimaal 2 keer per week hoort te seksen. En anders is de toekomst niet al te rooskleurig. Gelukkig is dit helemaal niet de norm. Houd in je achterhoofd dat iedere relatie anders is en het er meer om gaat dat jullie een seksleven hebben die bij jullie past en daar een balans in vindt.

Onderzoek wat het best bij jullie past

Maar wat werkt dan het best bij jullie? Met elkaar seks hebben, is niet de enige vorm van intimiteit. Vaak wordt daarbij wel het eerst aan gedacht. Maar intiem zijn, kan op zoveel meer manieren. Misschien vinden jullie het fijner om lekker naakt met elkaar te slapen of te knuffelen.

Of is het fijner voor jullie op dat moment om hand-in-hand over straat te lopen en lekker met elkaar te kussen.

Dit gezegd hebbende, kan je dus een romantisch avondje plannen zonder de druk te voelen dat jullie seks moeten hebben. Misschien is een ontspannende massage al wel genoeg. Het gaat om de intimiteit tussen jullie waar jullie je beide fijn bij voelen.

Kom uit de sleur

Als je een lange relatie hebt, wordt alles vaak een routine. Je gaat naast elkaar slapen in die comfi verwassen t-shirt en staat op met die makkelijke knot op je hoofd voor het ontbijt. Het advies van filosoof Alain de Botton? ‘Boek af en toe een nachtje in een hotel.

Het haalt je uit de sleur’. Zo is het maar net. Gezellig samen een cocktail doen in de hotelbar of samen genieten van het (bubbel)bad. Een nieuwe omgeving, laat jezelf ook met andere ogen naar je lover kijken.

Verbeter je seksleven door je zelfbewustzijn (zo doe je dat)

De Botton: ‘Om seksuele stagnatie met onze partner te verhelpen, moeten we naar onze geliefde leren kijken alsof we hem of haar nooit eerder hebben gezien. Vandaar dat er in hotelkamers zo veel wordt gevreeën’.

Plan een date

Willen jullie het allebei weer wat spannender krijgen tussen de lakens? Wees dan niet bang om te plannen. We zijn tegenwoordig allemaal druk met werk, sporten, vrienden en de kids. Als je het dan niet plant, komt het er niet van.

Steeds minder seks in je relatie? Waarom dat niet per se een slecht teken is

Hoe leuk is het om een (spannende) seks date met je geliefde te plannen? Iets waar je al de hele dag naar uit kijkt. Misschien kan je je lover al een ondeugende foto sturen in de ochtend voordat de date daadwerkelijk begint. Wedden dat jullie allebei staan te trappelen voor een stomende sessie in bed?

Door constante en liefdevolle vrijpartijen, kan het een bijdrage leveren aan je relatie. Door intimiteit kan er minder negatieve spanning tussen jullie komen en worden jullie hechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️