Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 8 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Op deze rustige plekken geniet je van de zon (en ontloop je de drukte!)

Het échte zomerweer liet dit jaar misschien nog even op zich wachten, maar inmiddels is de zomer (gelukkig) op volle toeren. De regenjassen kunnen weer de kast in en de teenslippers en zonnebrillen mogen er juist weer uit, want het is zo’n 32 graden in de meeste plekken van het land. Alleen waar geniet je van de zon op plek die niet overladen is met andere badgasten? We delen onze favoriete rustige stranden van Nederland.

Hoewel we bij BEDROCK gek zijn op alle seizoenen, is de zomerperiode toch wel één van de favorieten. Na een lange winter is het vitamine-D-pijl in ieders stemming weer duidelijk aangewakkerd, is er van alles te doen én laten we ons werk en eindeloze to-do lijstjes even voor wat het is. Heerlijk…

Alleen, van de tropische warmte genieten doe je waarschijnlijk liever níét op een druk strand waar je handdoekje-aan-handdoekje met anderen ligt. Of in een overvol park waar door twintig verschillende speakers muziek klinkt, je bovendien niet kan zwemmen en al overprikkeld raakt bij de gedachten alleen al. We got you! 

Rustige plekken in Nederland om van de zon te genieten

Met de 451 kilometer kustlijn die Nederland telt, zijn er gelukkig genoeg fijne plekjes waar je perfect kunt genieten van de zon terwijl je de drukte ontloopt. Dit zijn onze favoriete rustige stranden in Nederland:

1. Bloemendaal aan Zee

Wie denkt aan een strand in Noord-Holland denkt waarschijnlijk een boulevards en overdrukke stranden. Dat is logisch, want waar de trein stopt, dáár is het druk. Zandvoort is bijvoorbeeld altijd afgeladen, terwijl wie de bus pakt naar Bloemendaal aan Zee en een stukje verder doorloopt, geheid verrast wordt door een oase van rust, eindeloos strand, duinen en dát zonder boulevard.

2. Wijk aan Zee

Wijk aan Zee is misschien wel één van de leukste stranden van het land. Er zijn verschillende leuke strandtenten met vrolijke surf vibes en concertjes, zoals Timboektoe en De Hangout (een heuse aanrader voor kite fanaten), er is in het hele stuk geen boulevard te vinden en de duinen en stranden lijken óók hier eindeloos.

Het is er echter wel lastig komen met het openbaar vervoer (vandaar dat het er zo rustig is), dus je kunt hier het beste naartoe met de auto.

3. Kijkduin

Het strand van Scheveningen is op een warme dag dan wel afgeladen, maar wie het strandvertier iets Zuidelijker zoekt, bevindt zich in een paradijs van rust. Je moet even de fiets of de bus pakken, maar dan heb je ook wat!

4. Hoek van Holland

Op een steenworp afstand van Rotterdam ligt Hoek van Holland. Een heerlijk plekje niet ver van de Maasvlakte met de leuke vegan strandtent Pele en de plasticvrije hotspot pal in de duinen PLSTK. De ideale plek om even te ontsnappen van de drukte terwijl je er óók in eco-friendly strandtentjes kunt lunchen.  Win-win, toch?

Hoewel het er niet zo afgelegen is als bovenstaande plekken, vind je hier in elk geval geen boulevard. Score!

5. Ouddorp

Eén van Nederlandse pareltjes is toch wel het lieflijke Ouddorp. Er zijn talloze strandjes (die niet recht lopen, maar rond en met inhammetjes) waar je je kostelijk kunt vermaken tijdens een weekendje lekker weer.

Je kunt je door de verstopte strandjes en duinpannetjes perfect verstoppen van de zomerse drukte. Zeker één van de meest geheime en rustige stranden in Nederland, als je het aan ons vraagt.

6. Bergen aan Zee

Op nog geen uurtje van Amsterdam vind je Bergen aan Zee, een romantisch kustdorpje waar bos, duinen en strand samenkomen. De ideale plek om rond te dwalen door het oude dorp en te genieten van de zon terwijl je de drukte ontloopt.

Vergeet je met deze hitte niet voldoende water te drinken en op een veilige manier van de zon te genieten.

Reizen met een kampeerbusje? 10 x tips voor on the road

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️