Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de herfst júíst mijn favoriete seizoen is

Herinner je je dat keerpunt nog, toen we van een tropische hittegolf plots moesten overschakelen op guur regenweer? Dat de zomer wel voorbij was, was nog een understatement. De start van de herfst was voor veel mensen een reden om flink te balen. Voor mij ging dat niet op: herfst is namelijk al jaren júíst mijn favoriete seizoen.

Begrijp me niet verkeerd. Ook ík hou van zomerse picknicks in parken, van de eerste bloemen die opengaan in de lente en van sneeuw in de winter. Maar mocht ik kiezen? Dan staat de herfst met stip bovenaan mijn lijstje.

Bye Bye FOMO

Hoewel zomer synoniem staat aan genieten en ontspanning, staan de zomermaanden wat mij betreft toch ook synoniem aan Fear Of Missing Out. Hoezo heb je geen plannen, terwijl het buiten 30 graden is en al je vrienden op terrassen of een boot zitten? Dat gevoel – van je haast schuldig te voelen als je in de zomer gewoon thuiszit – besluipt me ieder jaar weer opnieuw.

Ook interessant: 5 tekenen dat jij lijdt aan FOMO (en hoe je het omzet naar JOMO)

Gelukkig gaan die gevoelens in de herfst spontaan weer liggen. Natúúrlijk zit je binnen met kaarsen en een pot thee, het regent immers al de hele week. En mis je iets? Nee, want iedereen doet namelijk net hetzelfde. Bye Bye FOMO.

Tijd voor zelfreflectie

Daarnaast spoort de herfst me telkens ook weer aan om mezelf te herontdekken. Onbewust ga ik me in de herfst veel meer bezig houden met zelfreflectie, iets wat in de zomermaanden vaker overschaduwd wordt door sociale activiteiten en genieten van het zomerweer (waar natuurlijk ook niks mis mee is!).

Zaken waar ik zoal over nadenk zijn:

  • Op welke manier kan ik mijn vrije tijd betekenisvol besteden?
  • Aan welke doelen wil ik de komende maanden werken?
  • Welke podcasts, films en boeken staan nog op mijn lijstje?

Dit soort zelfreflectie is in mijn ogen ontzettend waardevol en belangrijk voor je zelfontwikkeling, en daar ben ik de herfst ultiem dankbaar voor.

Tip: Stel jezelf deze 10 vragen voor meer zelfinzicht (zo leer je jezelf pas écht kennen)

Je doet de gezelligste dingen

Herfst roept tot slot op tot – wat mij betreft – de allergezelligste activiteiten. Pompoensoep maken. Herfstwandelingen in het bos. Lezen onder een dekentje wanneer het buiten regent. Je huis verlichten met kaarsjes. Paddenstoelen kopen op de markt. Hot yoga. Podcasts luisteren tijdens een rondje lopen. Nog even in je dagboek schrijven voor je gaat slapen.

Zo kan ik nog even doorgaan, maar ik denk dat mijn punt duidelijk is. Hoe drastisch de zomer ook omslaat in de herfst, de gedachte die in mij opkomt zal altijd zijn: kom maar op!

Meer over de herfst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is waarom de herfst júíst mijn favoriete seizoen is
Sluiten