Redactie
Redactie Reizen 19 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Klaar voor avontuur? Dit zijn de mooiste roadtrips dichtbij huis

Een roadtrip maken is misschien wel één van de meest bevrijdende manieren van reizen, als het ons vraagt. Je bepaalt zelf waar je heen wilt, wat je wilt zien, waar je slaapt en wat je gaat doen. Stress verdwijnt op een roadtrip instant als sneeuw voor de zon: hola avontuur! Maar omdat naar het buitenland reizen voorlopig nog lastig is, delen we de mooiste roadtrips dichtbij huis.

Een roadtrip maak je met de auto of in een camper. Vooral reizen in een camper is in deze tijd ideaal, want je zit in je eigen quarantaine-omgeving op wielen!

Wil je een roadtrip met een camper te maken, maar heb je zelf geen camper? No worries: er bestaan tegenwoordig allerlei platforms, zoals Goboony, waarop kun je makkelijk een camper kan huren die aan jouw wensen voldoet.

De mooiste roadtrips dichtbij huis

Voor mooie routes hoef je niet altijd diep Europa in te trekken. Er zijn genoeg mooie routes vlakbij huis, en bijkomend voordeel: je vakantie dichtbij huis vieren is de meest duurzame manier van reizen.

De 6 mooiste en meest onbekende natuurgebieden van Nederland

Gronings-goed route

Groningen biedt rust, ruimte, veel natuur en mooie dorpen. Rijd langs dorpjes als Winsum, Garnwerd, Eenrum en Warffum. Hier lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan. De route gaat langs oude sluizen, kleine kerkjes en schattige boerderijen. Vergeet dus niet om flink uit het raam te gluren tijdens je roadtrip.

Qua uitstapjes zit je in de buurt van Groningen trouwens ook helemaal goed: het Zeehondencentrum in Pieterburen is een must-see, maar ook het nationaal park in Lauwersmeer mag je niet missen. Vanaf Pieterburen kun je mooi doorrijden naar het meest noordelijke puntje van Nederland, waar je prachtig uitzicht hebt op de Waddenzee.

Belgische kustroute

Vanuit Nederland kun je in een paar uurtjes naar Brugge rijden; wat ons betreft de meest romantische stad van Europa! Met haar pittoreske steegjes, intieme pleintjes, oude bruggen en mooie grachten lijkt deze stad net een groot openluchtmuseum.

“Hoe ik met remote werken vrijheid voor mezelf creëerde”

Rijd vervolgens over de N367 en de N396 verder via Varsenare, Jabbeke, Gistel, Nieuwpoort en De Panne. Stop net voor Bredene-aan-Zee om lekker te lunchen, dan kun je na de lunch een mooie strandwandeling maken. Bij mooi weer is dit natuurlijk ook de perfecte plek om een verfrissende duik te nemen. Vervolgens kun je langs de kust weer omhoog rijden.

Romantische route Luxemburg

Deze romantische route brengt je dwars door de wijnregio van Luxemburg (dus de ideale route om met je lief te maken!). Onderweg kom je langs de Moezel en rijd je dwars door glooiende wijnlandschappen. De route begint in de oude wijnstad Grevenmacher, een romantisch stadje met smalle straatjes en ruïnes van eeuwenoude vestingen.

Op vakantie met een camper geeft het ultieme gevoel van vrijheid (dit is het bewijs)

Rijd verder richting Remich en bezoek hier de in de rotsen uitgehakte wijnkelder Les Caves St. Martin. Hier krijg je een goede indruk van het productieproces van de lokale wijn en er mag natuurlijk geproefd worden!

Vervolg je route daarna langs de dorpjes Wellenstein, Bech-Kleinmacher en Schwebsange. Vergeet niet om op de terugweg een paar goede flessen in te slaan voor thuis.

Dit gastartikel werd geschreven door Goboony. Wil jij ook graag eens met de camper weg? Dan kun je heel makkelijk een camper huren via Goboony. Het is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu een super de luxe camper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt: bij Goboony ben je aan het juist adres.

Logeren in een natuurhuisje? Zoek via deze 5 websites

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️