Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 22 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Vegan Vrijdag: een heerlijke plantaardige soep van kikkererwten en kastanjes

Deze soep met kikkererwten en kastanjes heeft misschien niet de mooiste kleur, maar ugly delicious is het nieuwe culinaire zwart (vraag maar aan foody David Chang). En kikkererwten en kastanjes zijn toevallig een héle lekkere combinatie, vegan, én helemaal in seizoen. 

De Italianen maken deze soep in verschillende varianten, schrijft ons zusje Culy, maar de combinatie kikkererwten en kastanjes is een constante. Een heel lekker vullend soepje (het is een volwaardige maaltijdsoep dankzij de kikkererwten) zodat je er weer even tegenaan kunt.

Soep van kikkererwten en kastanjes

Dit heb je nodig voor het herfstsoepje:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 500 gram gekookte kastanjes
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1500 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Luister ook: Bedrock Talks: de nieuwe podcast over voedingstrends en voeding als medicijn staat nú online

soep-met-kikkererwten-en-kastanjes
Culy

De bereidingswijze

Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de geplette tenen knoflook en de takjes rozemarijn kort aan met een snuf zout.

Doe 3/4 van de kikkererwten in de pan samen met de laurierblaadjes en giet de groentebouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg dan 3/4 van de gepelde kastanjes toe aan de soep. Verkruimel ze tussen je vingers terwijl je ze in de pan gooit. Het hoeft allemaal niet zo precies. Roer goed door en laat nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen.

Ook lekker: Vega Vrijdag: romige polenta met paddenstoelen en tijm

Vis de rozemarijn en laurier uit de pan. Pureer ongeveer de helft van de soep glad met een staafmixer.

Nu mag je bepalen wat je van de dikte van de soep vindt. Te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon of gekookt water toe. Te dun? Laat dan nog eventjes pruttelen. Breng op smaak met nog wat extra zout en peper.

Roer de rest van de kikkererwten en kastanjes (verkruimel ze weer tussen je vingers) door de soep. Serveer met een beetje olijfolie eroverheen gedruppeld.

Meer veggie love 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️