Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Nieuws 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Good News: RADION in Amsterdam heeft nu een 100% vegan menukaart

Door de pandemie ontvangen clubs en restaurants al lange tijd geen gasten meer. Dit gaf horeca-eigenaren de kans om na te denken over het eten dat zij serveren. In sommige gevallen leidde dit tot hele mooie groene veranderingen. Zo besloot een driesterrenrestaurant in New York geheel de vegan tour op te gaan. Ook in Nederland zien we dit bewuste geluid terug. 

RADION in Amsterdam heeft nu een 100 procent vegan menukaart.

RADION eetcafé

In het voormalig tandheelkundig centrum ACTA vind je RADION. Het is een cultureel centrum waar exposities worden gehouden en waar je pré-corona ook kon dansen tot diep in de nacht.

Bedrock’s Grote Vegan Kookboek (download ‘m nu gratis!)

Een belangrijk onderdeel van RADION is het eetcafé, dat normaliter 7 dagen per week open is. Door de pandemie moest het dicht, maar nu de terrassen weer open zijn kan ook RADION weer eten serveren.

Vegan transformatie van de kaart

En niet zomaar eten. De volledige kaart heeft namelijk een hele vegan transformatie ondergaan. Op de website zegt RADION daarover: ”Op de nieuwe kaart vind je het vertrouwde comfort food, maar dan volledig plantaardig. Dus, goed voor het milieu en dierenwelzijn én minstens zo smakelijk als voorheen.”

Wat eet je er zoal?

Lekker bezig dus! Op de kaart vind je de categorie pizza’s met de pizza spiced veggie of zelfs een pizza vegan shoarma. Ook zijn er de classic burger en crunchy chik’n burger, helemaal veganistisch met burgers gemaakt van haver en tarwe. Verder zijn er gerechten met een Aziatische touch zoals een Thaise curry of een gado gado bowl.

Honger gekregen? Op het deels overdekte terras ontvangt RADION je graag. Geen zin om de deur uit te gaan (met een risico op natte sokken), dan kan je van donderdag tot zondag ook via Thuisbezorgd of Uber Eats de nieuwe vegan kaart uitproberen.

Belangrijk statement

Met de nieuwe veganistische kaart maakt RADION een belangrijk statement; dat het voor clubs en restaurants écht mogelijk is om volledig vegan te gaan.

Good News: dit vegan restaurant in Frankrijk heeft nu een Michelin-ster

Willen we met zijn allen het klimaat redden, dan zal de horeca ook echt mee moeten doen. Met de nieuwe kaart geeft RADION Amsterdam al het goede voorbeeld. Sowieso ontstaan er in Amsterdam steeds meer hippe vegan eetplekken. Dit zijn de 9 lekkerste veganistische lunchtenten van Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️