Margje Hoogland
Margje Hoogland Spiritualiteit 8 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Queen of pentacles getrokken bij een tarot-reading? Dit kan het betekenen

Een Queen of Pentacles getrokken tijdens een tarot-reading en benieuwd naar de betekenis? Deze koning staat bekend als zelfzorgkoningin en betekent in alle gevallen dat je wat liever voor jezelf mag zijn en wat beter voor jezelf mag zorgen. Je komt dan weer in contact met je lichaam en dat geeft je veel wijsheid.

Zie een tarotkaart trouwens niet als iets dat de toekomst kan voorspellen. Het zal eerder een gevoel of vermoeden versterken dat je al had, dan dat het voor heel verrassende uitkomsten zorgt.

Wat betekent de Queen of Pentacles?

Als je wat gronding en rust nodig hebt, wees dan niet verbaasd als je de tarotkaart Queen of Pentacles trekt. Volgens tarotlezer Leah Vanderveldt is deze kaart het archetype van de verzorger – zowel van jezelf als van anderen.

Ze zegt daarover: “de kaart gaat over de verbinding met de wijsheid van ons lichaam en met de natuur. De kaart combineert de elementen water en aarde. Water is gekoppeld aan je gevoel – je innerlijke natuur – en aarde aan tastbare, dagelijkse taken en functies.”

Lees ook5 boosters voor instant meer zelfliefde

De kaart roept op om verbinding te maken met je lichaam, je ritmes en de ritmes van de natuur – en de magie die in deze verbindingen schuilt.

Zo kun je werken met de energie van de kaart

We duiken zo wat dieper in de betekenis van de kaart, maar er zijn een paar algemene manieren waarop je kunt werken met de energie van deze kaart de volgende keer dat je deze trek.

  • Maak je omgeving netjes, vredig en een plek waar je je goed voelt
  • Loop op blote voeten in het gras
  • Doe een eenvoudige meditatie om af te stemmen op al je zintuigen
  • Ga de natuur in
  • Voed je lichaam met voedsel waar je je goed bij voelt
  • Luister naar muziek
  • Draag kleding waarin jij je prettig en goed voelt

Wat betekent het voor liefde en relaties?

Heb je bij het trekken van de kaart een vraag gesteld over liefde en relaties?

Rechtop

Als je de Queen of Pentacles rechtop hebt getrokken, beschouw het dan als een uitnodiging om te verzachten. Vanderveldt zegt daarover: “vind je innerlijke tederheid door eerst aardig en zachtaardig voor jezelf te zijn. Er is namelijk kans op een liefdevolle verbinding, maar daarvoor is het wel belangrijk dat jij je volle aandacht daarvoor kunt hebben.”

Must read: De mythes over zelfliefde

Omgekeerd

Als je deze kaart omgekeerd hebt getrokken, zegt Vanderveldt dat je misschien een gebrek aan zorg voelt in de betreffende relatie. Vraag jezelf af of er een of andere onbalans in je relatie is, dat je het gevoel hebt dat je te veel doet of niet volledig kunt ontvangen.

Ook dan is het belangrijk eerst voor jezelf te zorgen. Kom weer in contact met wat je lichaam weet en wat het je wil vertellen.

Wat betekent het voor professionele en financiële zaken?

Gaat je vraag over je carrière of financiën en trek je deze kaart? Dit kan het betekenen:

Rechtop

De Queen of Pentacles moedigt je aan om je eigen innerlijke overvloed aan te boren. Het gaat niet alleen om geld of bezittingen. Vanderveldt zegt daarover: “deze koningin combineert praktische zaken met spiritueel vertrouwen. Concentreer je op wat je op dit moment hebt en waar je dankbaar voor bent, en gebruik die energie om jezelf open te stellen ​​voor de dingen waar je meer van wilt.”

Ook interessant: Dankbaarheid als sleutel tot geluk: waarom het ons gezonder, gelukkiger én socialer maakt

Omgekeerd

Omgekeerd kan deze kaart betekenen dat je financiën of carrière wat aandacht nodig hebben. De Queen of Pentacles heeft een talent om praktische zaken te koppelen aan mystiek, dus het kan een teken zijn om wat magie in je professionele leven te brengen.

Lees ook: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Als je financiën bijvoorbeeld wat aandacht nodig hebben, maak dan een ritueel van het herzien van de cijfers, het stellen van doelen en het creëren van spaarsystemen.

Wat betekent het voor toekomstige uitdagingen?

Als laatste kan de Queen of Pentacles ook tevoorschijn komen bij een vraag over de toekomst.

Rechtop

Als je een vraag hebt over de uitdagingen waarmee je momenteel wordt geconfronteerd of die je binnenkort kunt tegenkomen, zegt Vanderveldt dat het rechtop trekken van de Queen of Pentacle suggereert dat je misschien moeite hebt om je op je lichaam af te stemmen en te vertrouwen op wat het je vertelt.

We zitten vaak de hele dag in ons hoofd en vinden het moeilijk om het lichaam te horen boven het lawaai van onze geest. Een goed moment dus om tijd te nemen voor jezelf en te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft.

Must read: Waarom je voor advies altijd naar je lichaam moet luisteren (en hoe je dat doet)

Omgekeerd

Omgekeerd kan deze kaart betekenen dat je interne ervaring misloopt door te veel te focussen op het externe. De kaart roept je op om opnieuw contact te maken met je eigen kracht. Als we dat weer hebben gevonden, kom je vanzelf weer in de flow.

Kortom

De Queen of Pentacles getrokken? De kaart nodigt je uit om naar binnen te keren, voor jezelf te zorgen en weer contact te maken met je lichaam. Zowel rechtop als omgekeerd kun je het trekken van deze kaart beschouwen als een teken om af te stemmen op jezelf, je emoties en je eigen interne wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️