Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Spiritualiteit 3 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Tarotkaarten, hoe werken die nou eigenlijk?

Er bestaan een hoop misverstanden over tarot. Veel mensen associeren het met hekserij, Hollywoodfilms of zelfs met het oproepen van geesten. Daarom wordt het misschien eens tijd om te laten zien dat tarot net zoiets is als yoga en meditatie: het is praktisch, toegankelijk en kan voor iedereen behulpzaam zijn. In De tarotcoach leert Fidessa Docters van Leeuwen je alle ins en outs over de kaarten en de legging.

Heb je interesse in zelfontwikkeling en spiritualiteit? Lees dan vooral even verder.

Hulpmiddel voor inzichten

Volgens de officiële omschrijving is tarot een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij. Dat klopt een beetje, maar slaat de spijker niet helemaal op zijn kop. Het leggen van tarotkaarten is meer een manier om met behulp van de symbolen inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven.

Je kunt ze gebruiken als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met bijvoorbeeld liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling. Wat de tarot in ieder geval níet is, is een manier om de toekomst te voorspellen. Dat zou alleen kunnen wanneer we zouden leven in een wereld waarin de toekomst al vaststaat en jij met de beslissingen die je neemt geen enkele invloed hebt over de dingen in je eigen leven.

Eigen verantwoordelijkheid

Verder moet je goed onthouden dat er binnen de tarot maar weinig kaarten zijn met een eenduidige uitleg. Dat betekent dat de manier waarop jij een bepaalde kaart ‘leest’ van invloed is op de waarde die je aan een bepaalde kaart geeft. Daarom zal het eerder een gevoel of vermoeden versterken dat je al had, dan dat het voor heel verassende uitkomsten zorgt.

In dit deel van je brein bevindt spiritualiteit zich

De kaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Ze kunnen je alleen helpen om inzicht te krijgen in bepaalde kwesties. Dus het leggen van tarotkaarten mag nooit de enige allesomvattende leidraad worden in je leven. Maar goed, dat snap je hopelijk zelf ook wel.

Elke dag een kaart trekken

De tarotkaarten kunnen helpen om je eigen talenten te ondersteunen. Je kunt dagelijks stilstaan bij grote (of kleine) vraagstukken in je leven, om inzichten te geven en jezelf beter te leren kennen. Zo leer je waar je staat, wat je verlangens zijn, wat je kwaliteiten zijn (zowel de ‘goede’ als de slechte) maar ook waar je misschien even vastloopt in het dagelijks leven.

Mindful en miljonair: “Spiritualiteit heeft me een succesvollere ondernemer gemaakt”

“Ik trek iedere dag een kaart,” vertelt Fidessa. “Het hoort erbij, net als tandenpoetsen, een koude douche nemen en enkele zonnegroetjes. De kaart geeft richting aan mijn dag. Intussen ken ik de kaarten van binnen en van buiten en zie ik ze als vrienden. Ik weet wat ze bedoelen, aan welke gebieden ik volgens hen aandacht heb te besteden en bij welke vraagstukken het zinvol is om eens wat langer stil te staan.”

Je eigen tarotcoach

In haar boek beschrijft ze nuchter, enthousiast en praktisch alles wat je wilt weten over tarotkaarten en de leggingen, waarna je de kaarten voor je kunt laten spreken. Eindelijk hoef je niemand te volgen, en krijg je geen advies van derden – hoe lekker dat soms ook is.

Want laten we eerlijk zijn, niets is zo gemakkelijk als de raad van een ander op te volgen. Dan hoef je niet stil te staan en te ontdekken hoe je je werkelijk voelt en wie je werkelijk bent.

Wat is spiritualiteit nou eigenlijk? Een heldere uiteenzetting

Zo zie je dus dat je helemaal geen medium of tarotcoach nodig hebt voor tarotkaarten. Je kunt je eigen tarotcoach worden! Je kunt er terecht met al je vragen, op alle mogelijke gebieden. Dus wees nieuwsgierig, steek je kop niet in het zand en blijf weg van zweverigheid. Stel een vraag, leg een kaart, kijk en interpreteer zelf.

Deze 3 spirituele tools maken je zakelijk succesvoller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️