Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Welzijn 25 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

De nieuwste manier van helend ademen: psychedellic breathing

Ademen. We doen het allemaal 24/7, al ons hele leven lang. Maar wat blijkt: doorgaans ademen we vaak te gedachteloos, te oppervlakkig. En dat is zonde, want de ademhaling is een prachtige tool om jezelf te laten ontspannen, het autonome zenuwstelsel én je immuunsysteem te versterken. Met gerichte ademhalingstechnieken kan het je zelfs helpen om fysiek en mentaal beter te presteren en je bewustzijn naar een hoger niveau te tillen.

Met deze wetenschap richtte Eva Kaczor Psychedellic Breathing op, een zachte vorm van ademwerk, die met name gericht is op wat het ademen voor je kan betekenen in je emotionele gezondheid en persoonlijke groei.

Spirituele groei

Een goede ademhaling kan je een hoop voordelen opleveren en andersom kan de adem ook tegen je werken als is deze onrustig is. Steeds meer mensen komen tot deze conclusie, omdat de populariteit van yoga en mediatie alsmaar groeit. Zo ontdekken ze ook dat de adem een tool kan zijn voor een meer ontspannen, gezonder en bewuster leven.

Hoe ademen therapeutisch kan werken

Je kunt de ademhaling zelfs inzetten voor voor heling en transformatie, persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Daardoor groeit ook het aantal ademcoaches, breathwork facilitators en Wim Hof instructeurs, om hierbij de juiste begeleiding en inspiratie te bieden. De Berlijnse Eva Kaczor gaat nog een stapje verder en doopt haar ademsessies om tot Psychedellic Breathing.

Verhoogd bewustzijn

In tegenstelling tot wat je misschien denkt heeft Psychedellic Breathing niks te maken met psychedelische drugs. Eva combineert hele mooie, krachtige elektronische muziek met traditionele ademhalingstechnieken (onder andere van Wim Hof), die je op een geheel natuurlijke wijze een staat van verhoogd bewustzijn laat ervaren. Vandaar dat ze het Psychedellic Breathing noemt.

Luister ook: Bedrock Talks: over de kracht van ademen met expert Max Strom (English)

Het helpt je om oude overtuigingen los te laten en verbinding te maken met je intuïtie en je hart. Zo helpt het je herinneren wie je bent en wat je wilt in het leven. Eva: “Het is een prachtige manier om, stap voor stap, adem voor voor adem, te groeien richting zelfliefde. Zodat je helemaal jezelf mag zijn en kan léven.”

Innerlijke journey

Eva is afgestudeerd psycholoog en ontwikkelde de Psychedellic Breath techniek uit de ervaringen die ze zelf opdeed tijdens ademwerk, meditaties, spiritual practices maar ook als yoga teacher en energy healer. Het bijzondere aan haar methode is vooral de speciaal ontwikkelde elektronische muziek, die door bekende en minder bekende artiesten is samengesteld.

In ongeveer anderhalf uur neemt ze je mee op een innerlijke journey. Als je je openstelt en je eraan overgeeft kun je heel diep gaan. Door het ademen en de muziek raak je in een diepe meditatieve staat, bijna een soort trance. Je kunt hierdoor allerlei emoties ervaren en loslaten, en voor jezelf tot mooie, nieuwe inzichten komen.

Mindblowing en disclaimer

Je kunt deze ademsessie inzetten wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar spirituele groei, of in je leven tegen bepaalde vragen of blokkades oploopt. Eva neemt je mee in dit proces en dat kan best wel mindblowing zijn (zo weet ik uit eigen ervaring, omdat ik één van haar sessies heb bijgewoond tijdens The Monastery festival in Duitsland).

Mocht je het een keer willen proberen, lees dan wel even uitgebreid Eva’s site voordat je aan een breathwork-sessie begint, want het nogal wat los kan maken en triggeren, dus er zijn een aantal contra-indicaties. Psychedelic Breath werkt het beste wanneer je mentaal en fysiek gezond bent.

Mediteren voor beginners: de BEDROCK meditatiegids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️