Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Podcast tip: de Podcast Psycholoog (voor tips over psychologische thema’s)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig onze favoriete podcastshows. Dit keer: de Podcast Psycholoog.

We krijgen in het dagelijks leven te maken met allerlei emotionele situaties; stress op het werk, onzekerheid over je eigen kunnen of het gevoel dat je ineens niet meer gemotiveerd bent. Hoe fijn is het dan dat iemand daarbij kan helpen? Daarom is er de Podcast Psycholoog.

De Podcast Psycholoog

Vaak leer je de belangrijke zaken die je echt moet weten voor het dagelijks leven niet op school. Hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend of vriendin moet troosten, hoe je nieuwe goede gewoontes ontwikkelt. Vaak vertelt niemand je dat. Behalve de Podcast Psycholoog.

Podcast tip: Normaal Gesproken de podcast (verhalen van echte mensen)

De Podcast Psycholoog bespreekt elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geeft daarbij ook goede tips die je meteen kan toepassen in het dagelijks leven.

Wie is de Podcast Psycholoog?

De podcast is opgericht door Marissa van der Sluis. Ze heeft de masters Klinische Psychologie en Sociale Psychologie cum laude gehaald en werkt momenteel als docent aan de Universiteit van Amsterdam op de afdeling Klinische Psychologie.

Bij de Podcast Psycholoog werkt naast Marissa ook Leonie van Dijk. Zij studeerde Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt nu bij die opleiding als onderwijscoördinator en student coach. Bij de podcast houdt ze zich bezig met de productie en publiciteit.

Over wat voor thema’s praat de Podcast Psycholoog?

Er zijn inmiddels al 4 seizoenen van deze podcast, kortom, genoeg om naar te luisteren! Hoe ga je bijvoorbeeld om met somberheid? Hoe kunnen we ons losrukken van de schermen van onze telefoons? Hoe kan je je eetpatronen veranderen? Dat zijn allemaal onderwerpen die voorbijkomen.

https://www.bedrock.nl/podcast-slow-the-f-down/

Ook thema’s als liefdesverdriet, eenzaamheid, motivatie en aandacht & concentratie worden besproken. Stuk voor stuk belangrijke thema’s waar je nog veel over kan leren.

De laatste aflevering die de Podcast Psycholoog maakte gaat over dwang. Psychotherapeut Willemijn Scholten is te gast in deze aflevering en vertelt hier meer over. We hebben allemaal weleens vreemde gedachten, zoals een kreet slaken in een stille bibliotheek. Maar sommige mensen kunnen zulke gedachten niet loslaten en voeren dwanghandelingen uit. Daar gaat de aflevering ‘dwang’ over.

Benieuwd? Je kan de podcast luisteren op de website van de Podcast Psycholoog of via Spotify.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️