Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over de kracht van ademen met expert Max Strom (English)

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nĆ©t iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ā€˜Bedrock Talksā€™. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keerĀ interviewen Bedrockā€™s RosaĀ enĀ Lisanne de Amerikaanse ademexpert Max Strom. Dus yup, de gehele aflevering is in het Engels te luisteren!

Ademen klinkt als niets bijzonders, je doet het immers zonder bij na te denken en hoeft er eigenlijk niets voor te doen. Toch kunnen we onze ademhaling inzettend als een tool voor healing.

Bedrock Talks over de kracht van ademen

In deze podcastaflevering van Bedrock Talks hebben we het over de kracht van ademen. Want zoals we al eerder schreven, ademen kan therapeutisch werken en zelfs zorgen voor mentale heling.

Ademen doen we natuurlijk in principe helemaal vanzelf waardoor we continu de nodige hoeveelheid zuurstof aan ons lichaam geven. Zelfs als we slapen, daardoor blijven we in leven.

Maar er is nog zĆ³veel meer mogelijk met onze adem! Door middel van verschillende ademhalingstechnieken kun je onder andere stress aanpakken, traumaā€™s verwerken, blokkades opheffen en paniekaanvallen tegengaan. Hoe werkt dat precies?

Op welke manier adem jij? Dit zijn de 4 verschillende adem-types (en wat het over je zegt)

Podcast met Max Strom

Max Strom is een Amerikaanse ademexpert die al 26 jaar werkt met de kracht van ademhaling en daarmee heuse heling in werking zet. Volgens Strom zijn onze longen onlosmakelijk verbonden met onze (al dan niet onverwerkte of weggestopte) emoties. Dat is precies de reden waarom bepaalde ademhalingstechnieken zo helend kunnen werken.

Dat Strom een expert op het gebied van ademen is, kan je trouwens wel zeggen: hij gaf maar liefst 3 TED Talks over ā€˜breathing to healā€™. Daarnaast is hij auteur en een wereldwijde ademhalingsleraar.Ā 

Extra leuk: we doen een live ademhalingsoefening met Max in de uitzending.

Je begrijpt: deze aflevering wil je luisteren!

Luister Bedrock Talks over ademhaling

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu opĀ SpotifyĀ enĀ iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral eenĀ reviewĀ achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! šŸ¤

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Bedrock Talks: over de kracht van ademen met expert Max Strom (English)
Sluiten