Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: de verrassende invloed van wiet op je seksleven

Dat wiet een wonder der natuur is, wisten de oude Chinezen al. Het blijkt ook uit de lijst met wetenschappelijk aangetoonde gezondheidsvoordelen. Aan dat lijstje kun je nog een onderzoek toevoegen: de positieve invloed op je seksleven.

Misschien heb je het zelf al eens gemerkt, maar wetenschappers van de Stanford University wilden het zeker weten. Zij voerden een onderzoek uit om te bevestigen wat wij eigenlijk allemaal al weten: wiet tilt je seksleven naar een hoger niveau.

Wiet en de invloed op je seksleven

Voor de studie, die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, analyseerden onderzoekers gegevens van een enorme groep mensen. Deze bestond uit 28.176 (!) vrouwen en 22.943 (!) mannen. Bij het onderzoek is gekeken of er een verband was tussen het gebruik van cannabis en de mate waarin respondenten seks hadden.

Uit de studie bleek dat mensen die dagelijks cannabis gebruikten zo’n 20 procent meer seks hadden dan personen die geen wiet gebruikten. Ook zou het de seksuele functie niet schaden.

‘65% van de vrouwen geniet meer na cannabis’

Uit een ander wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van marihuana de kwaliteit van seks ook een boost geeft. Dit was het sterkst merkbaar onder de vrouwelijke deelnemers. Maar liefst 65 procent van de deelnemende vrouwen genoot meer van seksuele handelingen na het gebruik van wiet.

Dit gebeurt er met je lichaam (en je hersenen) als je wiet rookt

Conclusie: cannabis en seks gaan goed samen. Daarbij moet natuurlijk gezegd worden dat de gezondheidsvoordelen alleen volledig gelden als je cannabis op een andere manier nuttigt dan via de longen. Denk aan druppen, thee, cake en zo is er nog een aantal manieren.

Heb je bijvoorbeeld al van wietolie gehoord? Eerder schreven we al over de kracht en de gevaren van wietolie en over hoe je je seksleven kunt verbeteren met CBD-olie voor je clit.

Cannabis tegen corona

Dan heb je natuurlijk ook nog zoiets als corona, en nu begint het ongeloofwaardig te worden. Uit recent onderzoek blijkt dat ‘componenten in wiet het virus tegengaan’. Lees hier meer over dat onderzoek, dat begin dit jaar is gepubliceerd. Meer van het technische werk? Check dan de wetenschappelijke publicatie in Journal of Nature Products.

Een jointje roken blijkt helemaal niet zo goed voor het milieu

Dit artikel verscheen eerder op ons broertje Manners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Onderzoek: de verrassende invloed van wiet op je seksleven
Sluiten